Pretraga

Najpreplaćeniji hollywoodski glumci

A- A+

www.biography.com

Izdvojeni članak

Najbolje srpske komedije svih vremena

Najveće zvijezde u Hollywoodu uprihode više milijuna dolara za svoje uloge. Američki magazin Forbes koji se bavi temama vezanim za financije i biznis, objavio je listu glumaca, koji baš i ne opravdavaju honorare uložene u njih. U obzir su uzimana tri posljednja filma. Na neslavnom prvom mjestu našao se Eddie Murphy, koji prema podacima kino blagajni za svaki zarađeni dolar, studijima koji ga unajmljuju vraća otprilike 2,30.

Honorari pojedinih hollywoodskih zvijezda iznose i više desetaka milijuna dolara. Neki glumci opravdaju dobiveni novac, no mnogi dožive krah. Američki magazin Forbes, objavio je listu glumaca koji se i nisu baš isplatili svojim poslodavcima.

Podaci korišteni za formiranje ove liste bili su Forbesova lista najbogatijih američkih zvijezda te podaci s kino blagajni, za tri posljednja filma, po zaradama najistaknutijih hollywoodskih glumaca.

Na neslavnom vrhu našao se Eddie Murphy čiji su se filmovi ‘Imagine That’, ‘A Thousand Words’ i ‘Meet Dave’, pokazali kao prvorazredni promašaji, uključujući i ‘Tower Heist’, koji je trebao naznačiti veliki Murphyev povratak komediji, no nije postigao zapaženiji uspjeh. On za svaki zarađeni dolar u posljednja tri filma, studijima za koje radi vraća svega 2,30 dolara.

Drugo mjesto na listi najpreplaćenijih glumaca zauzela je Katherine Heigel. Nakon uspjeha s filmovima ‘Knocked – up’, ’27 Dresses’ i ‘Ugly Truth’, njena zarada je dosegnula 12 milijuna dolara. Međutim svojim posljednjim radovima nije se proslavila. Za svaki dolar koji je zaradila za svoja tri posljednja projekta, poslodavcima je uprihodila svega 3, 40 dolara.

Visoko na ljestvici kotira i Reese Witherspoon koja za svaki zarađeni dolar, donosi zaradu od 3,90 dolara.

Evo kompletne ljestvice deset najpreplaćenijih hollywoodskih glumaca. Ovoliko su njihovi filmovi zaradili, za svaki dolar koji je u njih uložen.

1. Eddie Murphy – 2,30

2. Katherine Heigel – 3,40

3. Reese Witherspoon – 3,90

4. Sandra Bullock – 5

5. Jack Black – 5,20

6. Nicolas Cage – 6

7. Adam Sandler – 6,30

8. Denzel Washington – 6,30

9. Ben Stiller – 6,50

10. Sarah Jessica Parker – 7

Najpreplaćeniji hollywoodski glumci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap