Pretraga

Najsnažniji ženski likovi na filmskim platnima

A- A+

Navikli smo na to da u akcijskim fillmovima gledamo mišićave grubijane koji uspiju prebiti stotinjak negativaca te spasiti svijet. Međutim, ne odlikuje samo muške likove jačina kao i snažan karakter. Iako su u manjini, pogledajte koje su to glumice utjelovile neke od najsnažnijih žena na filmskim platnima.

www.fanpop.com

Općepoznato je da su muškarci snažniji spol, stoga nije ni čudno da u akcijskim filmovima pretežno glumcima pripadne čast ga glume heroja koji će golim rukama posve sam pobijediti sve protivnike i po tko zna koji put spasiti svijet. No, ponekad je najsnažniji i najjači lik rezerviran za djevojke ili žene. Pogledajte popis glumica koje su utjelovile neke od najsnažnijih ženskih rola u filmskoj industriji.

Izdvojeni članak

Filmovi bez glumica

‘Kill Bill’ – Uma Thurman kao ‘The Bride’

Osveta je najčešće glavni izvor snage koja ulije hrabrost i u krhke žene. Upravo nagon za osvetom je Umu Thurman u ulozi Mlade ili Beatrix Kiddo transformirao u čvrst i jak stroj za uništenje Billa. Fiktivni lik redatelja Quentina Tarantina proglašen je u Empire Magazinu jednim od 100 najboljih filmskih likova svih vremena.

‘The Girl with the Dragon Tattoo’ – Noomi Rapace kao Lisbeth Salander

Švedski pisac i novinar Stieg Larsson tvorac je jednog od najfascinantnijih ženskih likova ikada – Lisabeth Salander. U švedskom filmu spomenutog lika utjelovila je Noomi Rapace dok su Amerikanci izabrali Rooney Mare. Lisabeth je hakerica, privatna stražiteljica te trostruka ubojica koja svoju crvenu kosu boji u crnu, na leđima skriva tetovažu zmaja te ima probušen nos i obrvu. Iza sebe je ostavila traumatično djetinjstvo, no u naizgled slabašnoj i čudnoj djevojci krije se snaga koja ne poznaje granice.

‘Resident Evil’ – Milla Jovovich kao Alice

Alice iz filmskih nastavala ‘Resident Evil’ krasi nevjerojatna snaga, inteligencija te izuzetne pucačke i borilačke sposobnosti. Glumila ju je jedna od njaljepših glumica nasvijetu, Ukrajinka Mila Jovovich.

‘Alien’ – Sigourney Weaver kao Ellen Ripley

U epskim nastavcima ‘Aliena’ Ellen Ripley je zauzela ulogu kraljice SF filmova. Sigourney Weaver utjelovila je Ellen u sva tri nastavka, u kojima bez ikakvih problema izlazi na kraj s najopasnijim i dvostruko težim neprijateljima od sebe. Iako se proslavila raznim ulogama u SF filmovima, trilerima i hororima, najzapaženija uloga joj je svakako ova kojom je zaradila i prvu nominaciju za Oscara.

‘Silence of the Lambs’ – Jodie Foster kao Clarice Starling

Malo koja pripadnica nježnijeg spola bi se usudila stupiti u kontakt s jednim od najizopačenijih umova ikada – Hannibalom Lecterom. Thomas Harris oslikao je poremećenog doktora kao i jednog od najhrabrijih ženskih likova, mladu FBI agenticu Clarice Starling koja prevladala strah, posjetila Lectera u ozloglašenom zatvoru te uspjela razotkriti jednog od najopasnijih serijskih ubojica.

‘House of Flying Daggers’ – Ziyi Zhang kao Jen Yu

Jen Yu je kraljica bodeža koja se u jednom od najboljih kineskih wuxia filmova pretvara da je slijepa kako bi prikrila svoje članstvo u tajnom društvu ‘Kuće letećih bodeža’ koja se bori protiv pokvarene vlasti. Međutim, Jen Yu se zaljubi u pripadnka carske vojske Jina, ali ne dozvoli da ju ljubav slomi niti da poklekne pod istom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap