Pretraga

Najveći kradljivci među hrvatskim pjevačima

A- A+

 

Bavili smo se plagiranjem turbo folk pjevača, ali ni naši izvođači nisu mnogo bolji. Tako se u društvu najvećih hrvatskih plagijatora nalaze Doris Dragović, Thompson, Prljavo kazalište, Ivana Kindl, Azra, Alka Vujica, Vesna Pisarović i mnogi drugi. Mi vam danas predstavljamo top pet pjesama u izvedbi  hrvatskih kradljivaca.

Pokušati nabrojiti sve hrvatske plagijate bilo bi, blago rečeno, nemoguće. Danas je izbor pao na ovih pet izvođača, iako je stvarna brojka dosta veća. Kad bi baš morali proglasiti najveće kradljivce, prvo bi mjesto definitivno podjelili Prljavci i Thompson, koje nismo uvrstili u popis jer se nismo mogli odlučiti između mnoštva ukradenih pjesama.

1. Doris Dragović – Lice (Ceca i Luna – Drugarice)

Pjesma koju je za Doris navodno napravio Toni Huljić identična je onoj od susjednih nam Cece i Lune. Lice je plagijat Drugarice, jedino se Vjekoslava jako potrudila smisliti drugačiji tekst. Ali ovo nije jedini plagijat u njenoj karijeri. Pjesme Ti i To također su plagijati pjesama Why Worry I Will Survive.

2. Vanna – Početak i kraj (Pink – Just Like A Pill)

Iako naš najpoznatiji autor, Tonči Huljić, ima zavidno dug popis ukradenih pjesama ni drugi se nisu ustručavali. Tako je Kovačić prevario Vannu čiju pjesmu u originalu izvodi Pink.

3. Lana Jurčević – Odlaziš (Despina Vandi – Simera)

Ni nevina i nježna Lanica nije izostala s ove liste. Njena pjesma Odlaziš je plagijat Despinine Simere kojoj je i Alka Vujica ukrala pjesmu za svoj hit Varalica.

4. Boris Novković – Mašta moja (The Knack – My Sharona)

Boris Novković je plagirao pjesmu My Sharona samo godinu dana nakon njenog objavljivanja.

5. Dino Dvornik – Zašto radiš slona od mene (Billy Cobham – Stratus)

Čak je i veliki Dino Dvornik pokleknuo i plagirao Stratus od Cobhama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap