Pretraga

Najveći modni grijesi na koje bi svaka žena trebala pripaziti

A- A+

Većini muškaraca neshvatljiva ženska opsesija odjećom, cipelama, torbicama i kombinacijama svuda je oko nas. Osim s ulice, modni imperativi bombardiraju nas i iz izloga, televizije, novina i interneta. Iako ovise o preferencijama, stilu, osobnom ukusu te prilici, ipak postoje neka stilska pravila koja bi se trebala poštovati ukoliko ne želite izazvati salve smijeha kod prolaznika.

www.tribune.com.pk

Nisu sva modna pravila primjenjiva na svakoj ženi, a znamo da neke kršeći upravo glavne postulate modne usklađenosti i onog što se smatra ‘prihvatljivim’ nerijetko znaju postaviti i nove trendove. Ipak, potrebna je hrabrost za spojiti naoko nespojivo, pa je tako nedavno Kate Middleton to i dokazala spojivši ružičastu i crvenu za koje se inače zna da ne idu zajedno.

Možda je Kate, kao i nekim drugim zvijezdama to uspjelo, no inače se ovakvi modni izleti ne preporučuju, osobito ne svima. Zato evo nekih tipičnih stilskih pogrešaka bez kojih možete te bez kojih se ne morate brinuti da ćete izgledati smiješno.

Izdvojeni članak

Predviđanje iz 1939.: Kakva će moda biti 2000. godine

Tanke, visoke potpetice s kratkom, širokom suknjom ili haljinom

Može vam se na trenutak učiniti poželjnom kombinacijom, no kada malo bolje razmislite kratka široka suknja ili haljina u kombinaciji sa štiklom visoke i tanke potpetice izgledati će neuravnoteženo te pokazati ipak malo previše. Uz ovakvu suknju ili haljinu bolje pašu čizme do koljena, čak i ‘military’ čizme ili cipele s manjom platformom.

Od glave do pete u istom brendu

U redu je da vam se sviđa određeni brend te kupovati odjeću od istog, no ako ste odjeveni od glave do pete u istu marku, ostavljate dojam hodajuće reklame. Bilo da se radi o jeftinijem ili skupljem brendu, izgleda jednako smiješno. Takav način odijevanja poželjno je vidjeti jedino na lutki iz izloga koja služi reklamiranju brenda. Zato imajte vlastiti stil koji uvijek možete upotpuniti nečim viđenim u izlogu ili katalogu.

Izdvojeni članak

Ulična moda je obilježila 2012.

Preusko ili preširoko

Sa preširokom i preuskom odjećom lako je upasti u zamku. Osim nepisanog pravila da ne treba pretjerivati istovremeno ni s preuskim, ni preširokim odjevnim predmetima, trebalo bi pripaziti na način nošenja takve odjeće. Naime, odjeća koja je napravljena da bi izgledala preveliko ili preusko je jedna stvar, no itekako se vidi razlika od toga i kada nam je nešto doista premalo ili preveliko. Primjerice, nije dovoljno da traperice ‘uspijete’ samo zakopčati, važno je i kako izgledate u njima. Ako vam sako ne prati liniju ramena kako bi trebao, izgledat ćete smiješno. Zato znajte da je jedino odgovarajuća veličina prihvatljiva što se odjeće tiče.

Neudobnost ispred udobnosti

Svima nam se ponekad sviđaju upravo oni komadi odjeće koji nam ne pristaju ili su toliko neudobni da nam ne dozvoljavaju da zaboravimo na njih dok ih nosimo. Iako je to normalna pojava, takve stvari ipak ne bi trebali nositi jer nema goreg prizora od žene ili cure koja se naočigled muči s hodanjem u visokim potpeticama, pa hoda ‘kao po jajima’. Takvo nešto će većina ljudi komentirati s podsmijehom, isto kao i preusku haljinu u kojoj se ne možete ni kretati normalno, a kamoli sjesti. Ne dozvoljavajte da vam odjeća diktira kretanje i raspoloženje, ona je tu zbog vas, a ne vi radi nje.

Izdvojeni članak

Što se nosi(lo); moda nekada i danas

Ne pretvarajte se da ste netko drugi

Stil je ustvari ekspresija nas samih, a odjeća često o nama govori i više nego što mi to mislimo. Zato bi odjeća trebala naglašavati ono što zaista jesmo. Ako se u nečemu ne osjećate dobro i autentično, onda to sigurno nećete ni znati nositi, niti je to za vas. Nije sva odjeća za svakog, pa zato nemojte nikome ugađati i pretvarati se da ste nešto što nište. Nosite ono što vam se sviđa i što vam pristaje.

Najveći modni grijesi na koje bi svaka žena trebala pripaziti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap