Pretraga

Najveći promašaji na hrvatskoj glazbenoj sceni

A- A+

Reputacija hrvatske glazbene scene posljednjih godina pada na sve niže grane, što i nije tako čudno ako pogledamo u čemu mladi uživaju i kakvi su trendovi prisutni u cijelom svijetu. Stoga veliku popularnost uživaju zvijezde poput Severine, Jelene Rozge, Lidije Bačić i ostalih pjevačica tog kalibra. No svakako treba izdvojiti nekoliko najvećih promašaja hrvatske glazbene scene koje ljudi slušaju da se od srca nasmiju, a ne uživaju u dobroj glazbi.

Foto: Screenshot YouTube

Hrvatsku glazbenu scenu u zadnje vrijeme popunjavaju nove zvijezde koje su se odlučile dočepati slave pošto-poto. Stoga posljednjih nekoliko godina u ponudi imamo pregršt pjesama s urnebesno smiješnim tekstovima i upitnom kvalitetom. U nastavku vam donosimo nekoliko, napominjemo samo nekoliko probranih iz mnoštva, pjesama koje se bez imalo ustručavanja mogu nazvati najvećim promašajima na hrvatskoj estradi.

Izdvojeni članak

Najbizarniji tekstovi iz pera Vjekoslave Huljić

Nives Celzijus i TS Petica – Karanfili

Čim netko u društvu kaže da je Nives Celzijus objavila novu pjesmu, svi iste sekunde odlaze na YouTube prvo da bi vidjeli je li opet gola, s mobitelom u gaćicama ili bičuje muškarce u krevetu. Zatim njene pjesme s pozornošću poslušamo da se onako od srca nasmijemo tekstu, ali i njenim glasovnim sposobnostima.

Zadnje što je Nives izbacila i najdepresivnije bi oraspoložilo. ‘Kara, kara, karanfili, to se tebi draga mili. Kita, kita, kita cvijeća to je bolja sto je veća. Refren je definitivno najbolji – ‘Ljube moja, cijeli dan pazim da je uredan Vrt u kojem rastu cvjetovi. Volim kad se radi tu pa radovi u njemu nikad, nikad nisu gotovi.’

Danijela Martinović – Brodolom

Veliku popularnost Danijela Martinović stekla je u Magazinu. Nakon napuštanja spomenutog sastava, Danijela je nastavila solo karijeru, a čak nas je i predstavljala na Eurosongu te opravdala nastup visokim petim mjestom. No onda je shvatila da se lova krije u što blesavijim i dvosmislenim pjesmama čega se posebno pridržava zadnjih godinu dana.

Zbog toga je nastao i ‘Brodolom’ koji je prikupio preko 3,5 milijuna pogleda na YouTubeu vjerojatno velikom zaslugom riječi ‘amore mio, ja moram ti reći, o, da je samo malo bar malo ti veći to bi bio lom. Tako mi svega kad sjedem na njega to bit će brodolom’.

Lidija Bačić – Vozačka dozvola

Iako bi se svaki Lidijin, nazovimo ga tako, hit mogao biti svrstan među najveće promašaje, ipak smo se odlučili za pjesmu ‘Vozačka dozvola’. Mlada, zgodna i lijepa Lidija zna što se dobro prodaje stoga je odlučila vrckati u svojim spotovima nadajući se da riječi koje izlaze iz njenih usta nitko neće ni slušati.

Ako već nije na taj način razmišljala, onda tu postoji dublji i ozbiljniji problem. Bilo kako bilo po klubovima diljem hrvatske učestalo se puštalo ‘al’ ako mi ne daš, ne dam ni ja tebi, ni ja tebi ne dam ni ja tebi. Pa se lijepo onda ti bez mene, šta.. ti bez mene.. ti bez mene vozi’. Spot je samo na YouTubeu pogledalo preko 4,3 milijuna korisnika.

Jelena Rozga – Obožavam

‘Burek i tople krafne za sve što noću rade i noćare i noćare..’ pjeva vesela Rozga u prošlogodišnjem hitu ‘Obožavam’. Iako svaka njena pjesma, zbog upetljanosti Vjekoslave Huljić, izaziva podsmjehe, burek i krafne su definitivno pobijedile. No ova dalmatinska pjevačica ne obazire se na kritike vezane uz tekstove njenih pjesama, a koncertne dvorane i klubove puni do posljednjeg mjesta.

Ivana Kovač – Jao meni

Mišina mala nikada neće postići slavu niti biti na glasu kao otac, no Ivana se iz sveg srca trudi. Rezultat njenog napora je pjesma ‘Jao meni’, a čovjek ne zna što je teže – gledati spot ili slušati pjesmu. Okušala se Ivana i u Magazinu, no ne može se reći da je ostavila nekog traga. Reklo bi se jer nije napravila puno štete, ali ni uspjeha, no otkad sama polovi glazbenim vodama nadoknadila je dio o šteti.

Najveći promašaji na hrvatskoj glazbenoj sceni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap