Pretraga

Najveći psihopati na velikim ekranima u povijesti sedme umjetnosti

A- A+

Gledajući razne filmove vjerojatno je bar netko od najvećih psihopata među likovima zadobio vaše simpatije. Ako ništa, bar ste pohvalili glumce koji su tumačili takve uloge. Upravo tim psihopatskim likovima na velikim ekranima odlučili smo se ovaj put pozabaviti. Pogledajte koje su se uloge našle na spisku najporemećenijih.

waytooindie.com

Mnogi to ne žele priznati, ali svaki film začini pokoji psihopat koji ponekad pridobije naše simpatije baš zbog svoje poremećenosti. Same te psihopate dodatno pojačaju talentirani glumci, a upravo takav spoj našao se kod sljedećih najporemećenijih likova u svijetu filma.

Jack Torrance – The Shining

Najhvaljeniji horor svih vremena krije i najporemećeniju ulogu ikada – Jacka Torrancea. Iako je sam po sebi Torrance u priči Stephena Kinga strašan, gledateljima se jeza u kosti uvukla najviše zbog maestralno odrađenog posla enigmatskog Jacka Nicholsona.

Hans Landa – Inglourious Basterds

Landa je u stanju uvjeriti vas da će sve biti u redu, smiješiti vam se i hladnokrvno vas ubiti bez imalo grižnje savjesti. Fenomenalni Christoph Waltz utjelovio je psihopata Hansa Landa u Tarantinovu filmu ‘Inglorious Basterds’ i definitivno je ušao u uži krug nemilosrdnih gadova u svijetu kinematografije.

Norman Bates – Psycho

Kao što i sam naziv filma obećava, u ‘Psychou’ ćete se susresti s Normanom Batesom koji potpuno opravdava ulogu glavnog negativca. Iako ćete naići na mnoštvo strašnijih likova s težim poremećajima, spoj crno-bijele tehnike, uzdignutost samog horora i popularnost koju je zaradio zaslužan je zašto se Bates našao na ovom popisu.

Anthony Hopkins – The Silence of the Lambs

Sigurno ste pretpostavili da ćemo spomenuti i nezaboravnog dr. Hannibala Lectera. Anthony Hopkins se u filmu ‘The Silence of the Lambs’ pojavljuje tek nekih 20-ak minuta, no svejedno je za Hannibala dobio Oscara u kategoriji najboljeg glumca. Vjerojatno nitko ne bi bolje utjelovio najvećeg psihički poremećenog liječnika koji je bio sklon kanibalizmu od velikana kao što je Hopkins.

Alex DeLarge – A Clockwork Orange

Smrtonosan, ali ujedno i karizmatičan Alex DeLarge tipičan je primjer nasilnika koji uživa u ubijanju. Također je čisti dokaz da svakim ubojstvom psihopat dobiva veću dozu radosti zbog čega mu raste apetit za novim žrtvama.

The Joker – The Dark Knight

Iako su mnogi fanovi Batmana strahovali kad su čuli da će u Nolanovu uratku uloga omiljenog psihopata i zlikovca Jokera pripasti u ruke Heathu Ledgeru, glumac se svrstao među najbolje protivnike Batmana u povijesti ekranizacije popularnog stripa. Rasprava oko toga zašto je Joker smješten među najveće psihopate bila bi u najmanju ruku suvišna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap