Pretraga

Najzaraznije pjesme koje nam se urežu u pamćenje zbog reklama

A- A+

Reklame znaju biti jako iritantne. Recimo, kada nam prekinu film na nekoliko minuta baš u neizvjesnom trenutku ili kada su nam servirane unutar video isječka koji želimo pogledati u nekoj internetskoj vijesti. Međutim, neke se pokažu toliko zaraznima da nam se danima nakon što ih pogledamo, slogani ili muzika vrte po glavi. Pogledajte neke od najboljih pjesama iz reklama koje su se posljednjih godina pojavljivale na hrvatskim televizijama.

Screenshot: YouTube

Iako nas često znaju isfrustrirati do kraja, promidžbeni oglasi nam ponekad proizvedu i kakvu drugu emociju. Copywriteri, odnosno ljudi koji kreiraju reklame iz dana u dan pomiču granice te pretvaraju promotivne video isječke u pravu malu umjetnost. Na taj način postižu cilj, odnosno čine da se promatračima i potencijalnim klijentima reklama ureže u pamćenje te dublje razmisle o njoj i proizvodu koji predstavlja.

Izdvojeni članak

Video reklame, koje su ujedno i umjetnička djela

Glazba je u tome jedan od ključnih faktora pa smo izdvojili neke od najboljih pjesama iz reklama koje su nam se uvukle u uho, a zadnjih su se godina emitirale na hrvatskim televizijama.

Griotte / Kraš (Mecano – Hijo de la Luna)

Kuglica satkana od tamne čokolade, punjene alkoholom i višnjom s Mediterana. Upravo Sredozemlje kroz glazbu predstavlja španjolski pop bend Mecano uz zaraznu pjesmu ‘Hijo de la Luna’.

T-com (Buddy Holly – Everyday)

Osim prigodne lagane glazbe koja odiše prozračnošću i sam naziv pjesme upućuje na svakodnevno korištenje reklamiranih usluga ovog telefonskog operatera. Bilo kako bilo, pjesma legendarnog Buddy Hollya lako se uvlači pod kožu.

Raffaello (Bobby Hebb – Sunny)

More, sunce, plaža, djevojka i sve ostalo u bijelom. Što još nedostaje? Raffaello kuglica. Glazbeni klasik Bobbya Hebba ‘Sunny’ izvrsno upotpunjuje reklamu.

Kinder Bueno (Selah Sue – This World)

Mračna pjesma, kakva je i radnja u reklami. Muškarac u ulozi vampira prilazi ženi, no ne želi njenu krv, nego ‘Bueno’ čokoladu. Pjesma se savršeno uklapa u retro atmosferu.

Ožujsko (Majke – Budi ponosan)

I mi konja za utrku imamo. U reklami za Ožujsko pivo ističe se vjernost i pripadnost narodu, gradu, društvu, a na kraju i pivu. Sve u pratnji poznatog hita grupe Majki Budi ponosan.

Najzaraznije pjesme koje nam se urežu u pamćenje zbog reklama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap