Nakon e – cigarete stigao i e – joint

Kada govorimo o marihuani, mišljenja su općenito podijeljena. Za neke je to droga, za neke nije, no činjenica je da je ilegalna u velikoj većini država. Ipak, u nekim državama se u zadnje vrijeme dekriminalizira te se dozvoljava upotreba u medicinske svrhe. U nekima, poput Nizozemske, već odavno je moguće legalno i nesmetano zapaliti joint.

www.mirror.co.uk

Iz Nizozemske i dolazi novotarija koja će mnogima izmamiti osmijeh na lice, a radi se o elektronskom jointu koji je proizvela tvrtka E-Njoint BV. Naime, riječ je o proizvodu koji radi na istom principu poput već nam poznate e- cigarete, no e – joint će se koristiti za jednokratnu upotrebu. Namijenjen je za kafiće, klubove, koncerte i partije, prema pisanju Daily Maila.

Prvi joint ili piva sa 14 godina

Očekivano, ovaj se proizvod radi u Kini te se dnevno proizvede preko 10 tisuća komada. Ipak, za sada se uglavnom može kupiti isključivo u Nizozemskoj. Dizajnom i izgledom vrlo sličan pravom, e – joint je za razliku od njega potpuno legalan jer ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, niti duhan i nikotin. Prodaje se po cijeni od oko 9 eura, a dolazi u šest različitih voćnih okusa poput zelene jabuke ili trešnje.

Video: "Rolanje" jointa kao videoigra?

Cilj proizvođača je da elektronski joint postane medicinsko pomagalo namijenjeno pacijentima koji su u terminalnoj fazi bolesti, pa je tvrtka u pregovorima s izraelskom kompanijom ‘Tikun Olam’ koja se bavi uzgojem industrijske marihuane.

– Nizozemska je poznata kao tolerantna i liberalna zemlja, kada su lake droge u pitanju, a uvođenje ovog novog proizvoda predstavlja jasnu poruku: sve je u redu dok ne smetate i ne ugrožavate druge te ostajete u okviru zakonskih okvira. Ovo je san svakog proizvođača. Prodaja se odvija brzinom svjetlosti i bez velike reklame, a nitko ne bi trebao biti zabrinut jer ono što mi radimo nije protuzakonito, kazao je generalni direktor E-jointa Menno Contant.

Odgovori