Pretraga

Nakon gotovo osam godina, na novi iPhone dolazi velika promjena: Sve će otkriti za manje od dva mjeseca

A- A+

Za dva mjeseca Apple održava svoju godišnju developersku konferenciju. Na njoj bi, nakon osam godina i dugo iščekivanja korisnika, mogao dosta promijeniti ‘experience’ korištenja iPhonea.

iphone 12 pro

iPhone 12 Pro u ‘pacific blue’ boji
Foto: Screenshot Youtube; Apple

Apple je službeno najavio WWDC 2021., jednu od najvećih globalnih konferencija za developere koju tradicionalno održavaju svake godine u lipnju. Premijere serije online događanja odvijat će se od 7. do 11. lipnja, a jedna od najiščekivanijih novosti koje bi trebali predstaviti je – iOS 15.

Treći dizajn

Apple već tradicionalno svake godine u lipnju predstavlja novi operacijski sustav za iPhone, koji na uređaje korisnika diljem svijeta dolazi tek prilikom izlaska novog mobilnog uređaja u prodaju kasnije najesen. No, ova bi godina mogla biti jedna od posebnih.

Mogla bi biti jedna od posebnih zato što Apple navodno predstaviti redizajn mobilnog operacijskog sustava nakon punih osam godina. Podsjetimo, ovo bi, ako se ostvari što je prema trenutnim upućenim izvorima gotovo pa sigurno, bio treći vizualni identitet iOS-a. Nakon skeumorfizma koji se zadržao do 2013, i flat dizajna koji smo imali do sada, ‘dubina’ bi mogla biti u potpisu novog dizajna.

Podsjećat će na Macbook?

Konkretno, očekuje se promjena u kontrolnom centru. Trebao bi biti kompaktniji, zbijeniji i funkcionalniji, a u svom bi dizajnu, očekuje se, mogao podsjećati na njegovu inačicu na Mac uređajima. Osim toga, prema nekim izvorima doći će i do promjena u ikonicama, dobit će na dubini, vjerojatno nalik oni na Mac OS Big Sur.

Više informacija o svim promjenama koje bi trebale biti predstavljene, kao i ilustraciju očekivanog iOS-a 15, možete pogledati u videu ispod koji donosi iReviews.

Copy link
Powered by Social Snap