Pretraga

Nakon pet mjeseci Cinestar otvara svoja kina: Otkrili su kako će izgledati projekcije

A- A+

Nakon pet mjeseci, 20. kolovoza, Cinestar otvara svoja kina. Otkrili su koje su dvorane preuredili, kako će se sjediti u novim okolnostima, ali i da je kokice moguće kupiti online.

foto: pixabay

– Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija RH i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima, stoji u priopćenju Cinestara.

Kina im nisu radila pet mjeseci, no vrijeme su, tvrde, dobro iskoristili.

– Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, ističe Jadranka Islamović izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

Izdvojeni članak

Nakon dugog niza godina, ovaj ravnatelj vratio je kino u Breganu i lokalnu školu učinio centrom kulturnog i društvenog života

Mjere su isplanirali sami, no nadopunili su ih najnovijim preporukama HZJZ-a.

– U dvorane će moći ograničen broj ljudi, a online sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Tako će ekipe moći sjediti zajedno, ali će s obje strane biti odvojeni od ljudi s kojima nisu došli, pojašnjavaju novi način sjedenja.

Iz kina ističu da vode brinu i o rasporedu projekcija, radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova, kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima gdje je preporuka fizičke distance 1,5 metar.

Obnovili su i kino dvorane. Preuređene su Gold Class dvorane u zagrebačkom Arena Centru, a CineStar u Jokeru u Splitu je potpuno renoviran te od sada ima i ‘Kids’ dvoranu s toboganom i igraonicom te ‘Royal beds’, udobne kožne ležajeve za dvoje koji će biti dostupni u svim dvoranama splitskog kina.

Cinestar je uveo i novu opciju kupnje hrane i pića. Sada ćete ih moći kupiti s ulaznicama – online. Menije kupljene on line, posjetitelji će moći preuzeti na blagajni prije filma.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap