Pretraga

Nakon što je uvrijedila mnoge, Zara povukla iz prodaje sporni odjevni predmet

A- A+

Jedan od najpopularnijih svjetskih high street brandova španjolska Zara, povukla je s polica dječju prugastu pidžamu, nakon hajke na društvenim mrežama. Naime, žuta zvijezda koja je bila ušivena negdje oko srca na ovom odjevnom predmetu, neodoljivo je podsjećala na one ozloglašene, kojima su Židovi stigmatizirani u i prije Drugog svjetskog rata. Mada je to očito trebala biti policajska zvijezda, u kojoj i piše ‘sheriff’, pritisak je bio prejak pa su u Zari odlučili popustiti.

Zara je prije nekoliko dana odlučila povući iz prodaje dječju prugastu pidžamu, budući da se stvorila velika hajka kako žutom zvijezdom prišivenom na ovom odjevnom predmetu, šalju ružnu političku poruku.

Izdvojeni članak

H&M po prvi put predstavio kolekciju na pariškom Fashion Weeku

Naime iako je to očito trebala biti policajska zvijezda, unutar koje i piše ‘sheriff’, kako prenosi The Guardian hajka se digla jer su mnogi povezali tu žutu zvijezdu s onom koju su morali nositi Židovi u koncentracijskim logorima.

Inače pidžama je bila u prodaji u nizu zemalja diljem Globusa, uključujući i Izrael. Zara se zbog svoga dizajna ispričala putem Twittera na nekoliko svjetskih jezika.

Treba naglasiti da je ovo drugi slučaj da ovaj španjolski high street brand povlači iz prodaje neki proizvod. Godine 2007. s polica su skinuli torbicu ukrašenu svastikama.

Nakon što je uvrijedila mnoge, Zara povukla iz prodaje sporni odjevni predmet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap