Pretraga

Nakon što je zbog izazova preminula djevojčica, u susjednoj državi TikTok zabranjen mlađima od 13

A- A+

Potkraj siječnja u Italiji je nakon sudjelovanja u takozvanom izazovu gušenja na TikToku preminula 10-godišnja djevojčica. Stavila remen oko vrata i zadržavala dah dok se snimala. Italija je nakon svega od TikToka zatražila zabranu registracije za mlađe od 13 godina, te je TikTok taj zahtjev prihvatio.

Foto: Unsplash

TikTok jedna je od popularnijih društvenih mreža među tinejdžerima, a u Italiji postaje zabranjena za mlađe od 13 godina. Ondje je, naime, potkraj siječnja preminula 10 godišnja djevojčica. Uzrok smrti je gušenje do kojeg je došlo nakon sudjelovanja u izazovu u kojem si je djevojčica stavila remen oko vrata i zadržavala dah.

Talijanska regulatorna agencija za privatnost podataka od TikToka je zatražila uvođenje zabrane registracije za mlađe od 13 godina.

Ovoga tjedna TikTok je pristao na taj zahtjev, prenosi Reuters – blokirat će korisnike mlađe od 13 godina. Blokiranje računa, kaže talijanska regulatorna agencija, započet će od 9. veljače, ali korisnicima koji potvrde da su stariji od 13 godina račun će biti vraćen. Alexandra Evans, čelna osoba za sigurnost djece na TikToku u Europi, rekla je i da se u aplikaciju uvodi opcija putem koje će korisnici moći prijaviti one koji im se čine mlađima od 13 godina.

Također, TikTok će provesti evaluaciju korištenja umjetne inteligencije koja bi detektirala računa maloljetnika.

tiktok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap