Pretraga

Napadač od 2 milijuna prvi strijelac Premiershipa

A- A+

Nakon 18. odigranih kola najbolji strijelac engleskog Premiershipa je Miguel Pérez Cuesta znani kao Michu s 13 postignutih pogodaka. Ovaj igrač Swansea Citya doveden je u najskuplju ligu svijeta za samo 2 milijuna eura i prometnuo se u najboljeg strijelca među igračima na koje su potrošene stotine milijuna. Primjerice Torres, Balotelli i Caroll koštali su svoje klubove 110 milijuna eura, a zajedno su postigli tek 9 golova u dosadašnjem dijelu sezone.

Španjolac Miguel Perez Cuesta nadimka Michu prvi je strijelac engleske Premier lige s 13 postignutih golova u 18 utakmica. Podatak je u toliko čudan što je ovaj 26-godišnjak prešao u Swansea City ovo ljeto za samo 2 milijuna eura. Obzirom na cifre koje kruže u engleskoj nogometnoj ligi, svota potrošena na ovog napadača izgleda smiješna.

Slučajni junak

Michu je 26-godišnjak iz Ovieda i tek je prošle godine debitirao u prvoj španjolskoj ligi prešavši u Rayo Vallecano. Zabio je odmah u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni 15 golova za Rayo i zapeo za oko čelnicima Swansea. Oni su ga doveli u ljetnom prijelaznom roku za mizernih 2 milijuna. Neprimjetno je prošao ovaj transfer u moru basnoslovnih brojeva koji su kružili ovo ljeto.

Pet mjeseci poslije engleski velikani zbrajaju štetu od promašenih napadača, a Swansea s vrlo malim proračunom, ali sjajnim trenerom Brianom Laudrupom, koji je konsolidirao momčad, nalazi se u sredini tablice. Michu se istaknuo unutar svoje ekipe, te si je zasigurno barem upeterostručio cijenu za koju je došao u klub.

Utakmice gledalo 6,3 milijuna gledatelja

Ostalo je još jedno kolo do polovine natjecanja u engleskoj Premier ligi, stoga evo nekih impresivnih brojki, vezanih za najskuplju nogometnu ligu svijeta. Utakmice je gledalo ukupno 6,3 milijuna gledatelja. Igrači su uputili 2569 udaraca u okvir i 2008 udaraca van okvira gola.

Postignut je 501 pogodak, a nastupilo je 458 igrača. Golmani su 90 puta završili utakmicu bez primljenog pogotka, a 4 igrača je uspjelo postići hat-trick u dosadašnjem dijelu sezone.