Pretraga

Napokon odgovori na glavno studentsko pitanje: Kako ispeglati košulju u domu?

A- A+

Postoji jako puno životnih, svakodnevnih stvari, koje uzimate zdravo za gotovo, sve dok ih ne postane užasno teško raditi. Onda shvatite koliki je luksuz imati sve – od tuširanja toplom vodom, hladnjaka za pokvarljivu hranu, pa do pegle i daske za peglanje. Sve to praktički izgubite, jednom kada postanete student.

Ilustracija, foto: Unsplash; Waldemar Brandt

Dobro, nećete sve to izgubiti kada postanete student, nije da idete živjeti u pećinu. Mada, vjerojatno će biti trenutaka kad ćete se pitati je li možda ipak to istina. Studentski stanovi su vrlo često siromašno opremljeni i velike su šanse da će vam nešto faliti, no ipak je gore u studentskim domovima. Tamo zaista možete naići na svašta, odnosno na ništa.

I čak se možda i naviknete na sve to, do onog trenutka kad vam zatreba nešto što se smatra pod ‘normalnim’, ali onda shvatite da to ipak više nije nešto ‘normalno’, već luksuz. Vjerojatno će se to dogoditi u nekom kriznom trenutku, kada nemate vremena za izmišljati toplu vodu (nekad ćete se doslovno razmišljati o tome kako doći do tople vode).

Između ostalog, jedan od mogućih scenarija je trenutak peglanja košulja. Zlatno studentsko (ali i životno) pravilo jest kupovati odjeću koju nije potrebno peglati, ili je barem moguće brzinski ju ispeglati. Ali, tu i tamo se dogodi da jednostavno ne možete izbjeći košulju i da ju morate odjenuti. Ne samo odjenuti, već i ispeglati. I kako se onda tu snaći?

Izdvojeni članak

Studentske muke: četiri stvari koje svaki student zamjera studentskom životu

Podloga za peglanje

Možda i najveći problem u cijeloj situaciji jest to što nemate dasku za peglanje. Sad, djeluje kao da je bitnije imati dobru peglu, ali ako nemate čvrstu podlogu, kako ćete uspjeti uopće izravnati odjeću? A kamoli košulje, na kojima se vidi i najmanja promjena. Zato je potrebno imati nešto čvrsto. Stol djeluje kao očita opcija, zar ne?

Samo što je stol skliska površina. Možete vi raširiti košulju i sve lijepo namjestiti, ali trenutak kada počnete peglati, također je trenutak kada će se sve početi pomicati. Ukratko, ako želite tako peglati, morat ćete s jednom rukom držati košulju, s drugom peglati… Druga opcija je krevet, a tamo je pak sve neravno – osim ako nemate madrac koji je dovoljno tvrd (čitaj: neudoban) da možete ispeglati košulju.

Čak i da si želite kupiti dasku za peglanje, a šanse su da ne želite, gdje biste ju držali? Studentske sobe su često toliko male i prenapučene, da je teško pronaći mjesto za objesiti kaput, a kamoli za držati dasku za peglanje. Stoga, možda je najbolja opcija jednostavno kupiti malu dasku za peglanje – odnosno, onu koja se koristi za peglanje rukava na košuljama…

Pegla (?)

Osim što je bitno znati na čemu ćete peglati, bitno je znati i s čime ćete peglati. Većina studenata nema svoju peglu, ali zato uvijek postoji netko u blizini od koga ju možete posuditi. Stoga, kada morate nešto peglati, potrudite se da se dovoljno rano toga sjetite, ako već nemate svoju peglu. Ako ju imate, velike su šanse da nije neka dovoljno jaka da možete to ispeglati onako kao inače.

Zato pripazite da se sjetite na vrijeme najaviti vaše peglanje. Ili, ako baš zagusti, a moguće je da ćete se često naći baš u toj situaciji, možete si pomoći s peglom za kosu. Naravno, ovo nije toliko efikasna metoda zato što je pegla za kosu napravljena tako da možete s njom peglati kosu, ali je li moguće? Je. Također, odlična je opcija za sitne prepravke, kada samo morate ispeglati rukave ili kragnu.

Vješalica

Nakon što završite s peglanjem, velike su šanse da nećete odmah staviti tu košulju, već ćete ju nekad kasnije odjenuti. A bila bi zaista velika šteta da jednom kada napokon uspijete ispeglati košulju, na kraju se zgužva prije nego što izađete. Zato je bitno da uzmete vješalicu, unaprijed ju pripremite, i odmah iste sekunde objesite košulju.

Štoviše, nemojte ju ni staviti u ormar, nego ju stavite negdje izdvojeno. Studentski ormari su često mali i nagužvani, pa zato nemojte računati na to da će vaši ormari biti mjesto u kojem ćete moći računati na to da će stvari ostati ispeglane. Osim ako vam je sve ispeglano, onda je to možda moguće. Svakako je puno bolja opcija negdje zasebno objesiti košulju i držati ju pod staklenim zvonom.

Napokon odgovori na glavno studentsko pitanje: Kako ispeglati košulju u domu?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap