Pretraga

Natječaj za učenike: Traže se karte koje će Hrvatsku predstavljati na izložbi u Firenci

A- A+

Hrvatsko kartografsko društvo objavljuje natječaj za dječju kartu. Cilj natjecanja je promoviranje dječje kreativnosti u prikazivanju svijeta, proširenje njihova znanja o kartama i kartografiji te povećanje njihove svijesti o okolišu. Najbolje karte bit će izložene u sklopu 30. međunarodne kartografske konferencije u Firenci.

Srce karti Svijeta, rad Katarine Stepinac (13), OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac”, Krašić

Nagradu Barbara Petchenik pokrenulo je Međunarodno kartografsko društvo (International Cartographic Association – ICA) 1993. godine kao uspomenu na Barbaru Petchenik, dopredsjednicu toga društva i kartografkinju koja je cijeli život radila s kartama i djecom. Nagrade se dodjeljuju svake druge godine za vrijeme međunarodne kartografske konferencije.

– Cilj natjecanja je promoviranje dječje kreativnosti u prikazivanju svijeta, proširenje njihova znanja o kartama i kartografiji te povećanje njihove svijesti o okolišu, kažu organizatori nagrade. Natjecanje u Hrvatskoj provodi Hrvatsko kartografsko društvo.

Tema natjecanja je “Karta mojega budućeg svijeta”, a natjecatelji moraju biti mlađi od 16 godina. Kartu može raditi do troje djece zajedno, no moraju biti (poprilično) iste dobi. Šest najboljih dječjih radova iz Hrvatske bit će izloženo na izložbi dječjih radova u sklopu 30. međunarodne kartografske konferencije, koja će se u Firenci održati od 14. – 18. prosinca 2021.

Međunarodni žiri posebno će obratiti pažnju na tri kriterija: prepoznatljivost poruke, kartografski sadržaj i kvalitetu izvedbe.

Radove za natječaj treba poslati najkasnije do 10. rujna 2021. na adresu Hrvatskog kartografskog društva (Kačićeva 26, 10000 Zagreb). Pravila ima dosta pa dobro proučite tekst natječaja.

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Natječaj za učenike: Traže se karte koje će Hrvatsku predstavljati na izložbi u Firenci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap