Pretraga

Naučite se šminkati prema obliku lica

A- A+

Oblik lica diktira nam oblik frizure koji nam najbolje stoji, ali i način na koji bi trebali nanositi šminku. Nije isto stavljati make-up na okruglo ili, pak, srcoliko lice. Pogledajte u nastavku na što trebate obratiti pažnju kako biste perfektno nanijeli rumenilo, ruž ili oblikovali obrve.

Postoji mnoštvo stručnih savjeta koje je teško pohvatati odjednom kad je u pitanju šminkanje. No često se preskoči ili zanemari ono najvažnije na što trebate obratiti pažnju – oblik lica. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta na koji način ćete istaknuti ono najbolje, a kako skriti pokoji nedostatak na svom licu.

Izdvojeni članak

U čemu griješite prilikom šminkanja

Nanošenje rumenila

Dok netko voli roze nijanse, drugi pribjegavaju narančastim ili smeđim, ali u svakom slučaju zapamtite da se nanošenje rumenila treba započeti na jagodicama.

Ako imate ovalno lice i težite k prirodnjem izgledu, onda rumenilo trebate staviti jedino na jagodice, dok bi djevojke s izduženim licem trebale isto nanositi izvana prema ušima.

U slučaju da vam je oblik lica okrugao, izbjegavajte rumenilo stavljati preblizu nosa, a djevojke s kockastim licem ga trebaju nanositi od jagodica prema očima, jer će na taj način ‘podići’ lice.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako pravilno nanijeti eyeliner na oči

Obrve i usne

Pri oblikovanju obrva također morate paziti na to kakvo vam je lice. Debele obrve, koje su u posljednje vrijeme sve popularnije, odlično stoje djevojkama s kockastim oblikom, dok one izduženijeg lica bolje izgledaju s tankim i ravnim obrvama. Izraženi luk najbolje prolazi kod srcolikog lica, a žene okruglog oblika s blažim lukom koji im na taj način otvara lice.

Veliki broj žena ne razmišlja o tome koju će boju ili nijansu ruža staviti, jer smatraju da to ovisi isključivo od njihove volje. Ipak, oblik lica diktira i to. Uz okruglo lice idealno idu crveni ili ružičasti tonovi, dok se srcoliki oblik spaja s tamnijim nijansama. Ako imate kockasti oblik, onda pribjegavajte mekšim ili blijedim bojama, a izdužena lica najsretnija su u kombinaciji s prirodnim tonovima ruževa.

Izdvojeni članak

Najgore make-up kombinacije

Na što staviti naglasak

Vjerojatno ste od raznih stručnjaka i vizažista nebrojeno puta čuli da uvijek nešto prilikom šminkanja trebate naglasiti. Uvijek se sve vrti oko određenih točaka. Žene okruglog lica trebaju istaknuti oči, a već smo spomenuli da obrve trebaju činiti luk jer će na taj način izdužiti lice.

Na oči bi se trebale fokusirati i vlasnice srcolikih lica, dok mi žene s ovalnim i kockastim oblicima posebnu pažnju trebale pridavati rumenilu. Na taj način će na svojim simetričnim licima, staviti naglasak na srednji dio.

Naučite se šminkati prema obliku lica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap