Pretraga

Ne nasjedajte na ovu ‘igru’: WhatsAppom kruži poruka koja vam može blokirati mobitel

A- A+

Korisnici WhatsAppa diljem Hrvatske ovih su dana od svojih kontakata zaprimili poruku koja može ugroziti privatnost njihovih podataka pohranjenih na mobilnim uređajima. Riječ je o lažnoj poruci Adidasa u kojoj se navodno dijele njihove tenisice i majice.

Screenshot/srednja.hr

– Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela i majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu. Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu, besplatno nabavite cipele na: http://www.adidas-neo.club/offer/. Enjoy and thanks me later, sadržaj je poruke koja ovih dana kruži među korisnicima WhatsAppa u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Službeno je: WhatsApp nagodinu uvodi veliku promjenu koja se mnogima neće svidjeti

No, na žalost onih koji su ‘kliknuli’ na link, nije riječ o nikakvoj igri, nego prevari zbog koje bi mogli imati ozbiljnih problema

Kako piše Zimo.dnevnik.hr, klikom na poveznicu pametni telefon u potpunosti se ‘smrzne’ i potrebno ga je fizički isključiti i ponovno uključiti. Nakon što pokrenu svoj uređaj, korisnici će tada primijetiti kako je ista poruka poslana svim kontaktima u WhatsApp aplikaciji, a je li im i na koji drugi način ugrožena sigurnost privatnih podataka doznat će tek naknadno.

Inače, riječ je o staroj prijevari, a Adidas je već u nekoliko navrata upozoravao kako ne provodi nagradne igre ove vrste. Zimo.dnevnik.hr ima nekoliko savjeta kako prepoznati prevarantske i potencijalno opasne poruke: ako je ponuda previše dobra – lažna je; kontaktirajte tvrtku koja provodi navodnu nagradnu igru prije nego kliknete na link; obratite pozornost na jezik kojime je poruka pisana jer prava nagradna igra vrlo vjerojatno ne bi sadržavala niz gramatičkih pogrešaka (‘thanks me later’, npr.).

Ne nasjedajte na ovu ‘igru’: WhatsAppom kruži poruka koja vam može blokirati mobitel
Share via
Copy link
Powered by Social Snap