Pretraga

Ne nasjedajte na ovu ‘igru’: WhatsAppom kruži poruka koja vam može blokirati mobitel

A- A+

Korisnici WhatsAppa diljem Hrvatske ovih su dana od svojih kontakata zaprimili poruku koja može ugroziti privatnost njihovih podataka pohranjenih na mobilnim uređajima. Riječ je o lažnoj poruci Adidasa u kojoj se navodno dijele njihove tenisice i majice.

Screenshot/srednja.hr

– Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela i majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu. Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu, besplatno nabavite cipele na: http://www.adidas-neo.club/offer/. Enjoy and thanks me later, sadržaj je poruke koja ovih dana kruži među korisnicima WhatsAppa u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Službeno je: WhatsApp nagodinu uvodi veliku promjenu koja se mnogima neće svidjeti

No, na žalost onih koji su ‘kliknuli’ na link, nije riječ o nikakvoj igri, nego prevari zbog koje bi mogli imati ozbiljnih problema

Kako piše Zimo.dnevnik.hr, klikom na poveznicu pametni telefon u potpunosti se ‘smrzne’ i potrebno ga je fizički isključiti i ponovno uključiti. Nakon što pokrenu svoj uređaj, korisnici će tada primijetiti kako je ista poruka poslana svim kontaktima u WhatsApp aplikaciji, a je li im i na koji drugi način ugrožena sigurnost privatnih podataka doznat će tek naknadno.

Inače, riječ je o staroj prijevari, a Adidas je već u nekoliko navrata upozoravao kako ne provodi nagradne igre ove vrste. Zimo.dnevnik.hr ima nekoliko savjeta kako prepoznati prevarantske i potencijalno opasne poruke: ako je ponuda previše dobra – lažna je; kontaktirajte tvrtku koja provodi navodnu nagradnu igru prije nego kliknete na link; obratite pozornost na jezik kojime je poruka pisana jer prava nagradna igra vrlo vjerojatno ne bi sadržavala niz gramatičkih pogrešaka (‘thanks me later’, npr.).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap