Pretraga

Ne puštamo još ljeto: Pjesme koje nam pomažu zadržati ljetno stanje uma

A- A+

Ljeto je i službeno završilo. Dobro, još uvijek nije službeno, ali opće je poznato da trenutak kada dođe rujan, ljeto prestaje. A ove godine to prate i vremenske prilike, točno se u zraku osjeti jesen. No, nama još uvijek fali ljeto, nismo spremni pustiti ga tek tako.

foto: Pexels; Bayu jefri

Još jedno ljeto je iza nas – možete li vjerovati? Zaista počinje nova školska godina, nova akademska samo što nije, a ostale obaveze su već odavno tu. Cijeloj situaciji ne pomaže i to što je zaista zahladnjelo. Ne samo što su pale temperature, već su i ulice pune žutog lišća, često pada kiša i jednostavno se u zraku osjeti da više nije ljeto.

Nema više one bezbrižnosti koju osjetite čim se probudite. A probudite se u podne, taman u vrijeme za ručak. Nema više izležavanja na kauču nakon (i prije) ručka, kao ni sitnih sati provedenih čitajući (znamo, skrolajući, morali smo probati…) u krevetu. Vrijeme je za vratiti se u normalan ritam i samo nekako krenuti dalje. Ali jeste li spremni za to?

Najbitnija stvar kod ljeta jest ono ljetno stanje uma. To stanje može trajati čitavu godinu, no rijetki su oni koji uspiju postići taj zen van ljeta. Mada, istina je da je lakše držati se toga kada je lijepo vrijeme. Sada nema ni toga. No, ne odustajemo – nećemo valjda čekati sljedeće proljeće da ponovno doživimo tu sreću ljeta? Ne, obratit ćemo se najboljoj stvari za postizanje dobrog raspoloženja – glazbi.

Glazba može itekako utjecati na raspoloženje, pa tako može pomoći i kada se želite osjećati kao da je ljeto. Ne samo da se želite tako osjećati, nego vjerojatno se još uvijek tako i osjećate. Nekako se čini da je ove godine sve prebrzo završilo… Kad bi barem ljeto moglo još malo potrajati? Ne možemo garantirati, ali možda ove pjesme uspiju pomoći! Naravno, ubacite i pjesme koje su vama obilježile ovo ljeto…

Izdvojeni članak

Nije još jesen, ali polako stiže: 23 stvari po kojima ćete shvatiti da se bliži kraj ljeta

Dječaci – Dalmacija

Major Lazer & DJ Snake – Lean On (feat. MØ)

Oliver Dragojević – Nadalina

Libar – Dite

Dua Lipa – New Rules

Daleka Obala – Četrnaest Palmi

TBF – Nostalgična

Abba – Dancing Queen

Silente – Lovac na čudesa

Dino Dvornik – Jače manijače

Ne puštamo još ljeto: Pjesme koje nam pomažu zadržati ljetno stanje uma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap