Ne vjeruje srce pameti: Srednjoškolac iz Osijeka zaljubio se u sponzorušu i zbog njenih prohtjeva završio na sudu

Da u odabiru partnera treba biti oprezan i pritom koristiti malo razuma, na teži je način naučio jedan učenik trećeg razreda srednje škole iz Osijeka. Zaljubio se u, malo je reći, financijski vrlo zahtjevnu djevojku, a da bi udovoljio njenim prohtjevima bacio se u krađu i prodaju ukradenih bicikala.

foto: pixabay

Kako piše Jutarnji.hr, učenik trećeg razreda jedne srednje strukovne škole u Osijeku zbog cure je postao serijski kradljivac bicikala. Prema optužnici, tinejdžer je prošloga proljeća ukrao više bicikala u gradu. U svoje akcije je odlazio ‘naoružan’ kliještima kojima je presijecao sajle, a krađe su se odvijale tijekom dana i noći.

[FOTO] Teška krađa bicikla ispred Građevinskog fakulteta

Prema procjeni oštećenih vlasnika, vrijednost bicikala iznosila je od 1.700 do 3.000 kuna, a neposredno prije preprodaje na biciklima je preko postojećeg tvorničkog broja ukucavao druge znakove dok je dio premazivao crnom bojom, prenosi Jutarnji.hr.

Zbog svojih je aktivnosti završio na sudu, gdje mu je izrečena odgojna mjera pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci, ni dulja od dvije godine. Srednjoškolac mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.

– Kriv sam i iskreno se kajem, a krao sam jer mi je trebao novac. Imao sam zahtjevnu curu koju sam dosta razmazio i ona je stalno nešto trebala. Vrlo je ružno to što sam učinio. Svi bicikli su vraćeni vlasnicima. Sramota me je jer to nije način na koji se dolazi do novca, objasnio je u sudnici mladi kradljivac bicikla, prenosi Jutarnji.hr.

Odgovori