Pretraga

Ne zaboravite im ostaviti napojnicu: Roboti na FER-u poslužuju hranu i piće

A- A+

Roboti na FER-u humanitarna je akcija na kojoj će mjesto konobara zauzeti roboti. Oni će u srijedu, 19. prosinca, biti zaduženi za posluživanje kuhanog vina i čokoladnih kolača. Humanitarna akcija namijenjena je za Udrugu za autizam Zagreb, pa će sav novac koji roboti prikupe biti proslijeđen njima.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Fakultet elektrotehnike i računarstva pripremio je svoje robote za srijedu, 19. prosinca, kada će se održati humanitarna akcija Roboti na FER-u.

Izdvojeni članak

Velik uspjeh naših osnovnoškolki: Desete na svjetskom prvenstvu u robotici

Roboti Pepper, Franka i Baxter među sobom su podijelili zadatke, pa će tako Pepper primati narudžbe gostiju, Franka će pripremati jela, a Baxter će posluživati goste. Pomoći će im i NAO roboti. Gosti će moći popiti kuhano vino i pojesti čokoladne kolače.

Humanitarna akcija započet će u 10 sati i trajat će do 16 sati, a sve napojnice koje roboti dobiju, postat će donacija za Udrugu za autizam Zagreb. Događaj su organizirali Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i brend [email protected]

– Dođite otvorenog srca i uma, učinite drugima dobro i saznajte iz prve ruke kako roboti funkcioniraju uživajući pri tome u finom kuhanom vinu i slasticama, pozivaju roboti i organizatori akcije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap