Pretraga

Nekoliko savjeta za dnevni make up

A- A+

Svrha šminkanja jest sakriti nedostatke i istaknuti ono što je prirodno lijepo na osobi. Preko dana šminka ne bi smjela biti prenapadna, dok je za večernje izlaske dozvoljeno koristiti jaču šminku i istaknuti konture lica. Postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih se treba držati želite li jednostavan, ali lijep izgled tijekom dana.

Dnevna šminka nipošto ne bi smjela biti intenzivna, a trebala bi služiti samo za lagano naglašavanje prirodne ljepote i svježeg izgleda. Za to vam je potrebna tek krema, tekući korektor, puder, maskara, rumenilo, i ako želite, ruž u nekoj pastelnoj nijansi, piše femina.hr.

Izdvojeni članak

U čemu griješite prilikom šminkanja

Najbitnije je uvijek da je lice sasvim čisto, te da ste na njega nanijeli neku hidratantnu kremu koja vama najbolje odgovara. Na podočnjake nanesite korektor nijansu svjetliji od vašeg lica, kako biste sakrili podočnjake i moguće prištiće. Nakon toga možete u lice utapkati tekući puder u odgovarajućoj nijansi, a za to se najbolje savjetovati s vizažisticom ili kozmetičarkom kako biste izbjegli pretaman ili narančasti ten. Sve to zatim fiksirajte puderom u prahu ili kamenu.

Nakon tog dijela, oči možete naglasiti sjenilom u svjetlijim nijansama. Preko dana se ne preporučuje korištenje sjenila sa shimmerom, ili sjenila napadne boje. U dnevni luk također se dobro uklapa crni tuš, kojeg nanesite u tankoj crti na sami rub gornjeg kapka. Maskaru nakon toga nanesite u najviše dva sloja.

Kako biste završili svoj jednostavni dnevni make-up, eventualno nanesite ruž u nekoj pastelnoj boji, ili sjajilo. Na obraze možete nanijeti rumenilo, a najbolje ga je nanijeti tamo gdje biste se inače zarumenili. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap