Pretraga

Nesebična gesta: Umirovljeni učitelj dobio bubreg od bivše učenice škole u kojoj je predavao

A- A+

Umirovljeni učitelj David Scott iz Colorada dobio je bubreg od jedne od bivših učenica škole u kojoj je predavao. Heidi McCollum, okružna tužiteljica odlučila je donirati bubreg Davidu Scottu jer joj je predavala njegova supruga, Susan Scott.

heidi mccallum

Foto: screenshot Denver7 Youtube

David Scott je proveo cijeli radni vijek u srednjoj školi Eagle Valley. Ondje je upoznao i svoju suprugu Susan Scott s kojom je u braku već 50 godina. Nakon nekoliko moždanih udara zdravlje mu se pogoršalo i saznao je da će mu biti potreban novi bubreg. Zbog brzine kojom je bolest napredovala, nije imao vremena za listu čekanja, već mu je bio potreban živući donor. I tu je na scenu stupila Heidi McCollum.

Izdvojeni članak
matematika zadaća ispit

Učitelj otkrio trik zbog kojeg mu učenici prihvaćaju i loše ocjene

‘Ne možemo si dopustiti da izgubimo stup društva’

Heidi se sa Scottovima susrela na sprovodu drugog učitelja koji je iznenada preminuo. Prije njega još jedan učitelj je preminuo od koronavirusa i brojni gubici nastavnika potresli su lokalnu zajednicu u Gypsumu u Coloradu. Kada je čula da je Davidu potreban bubreg, Heidi je odlučila ponuditi svoj.

– Ova zajednica je već izgubila dva nastavnika. Ne možemo si dopustiti da izgubimo još jedan stup društva, rekla je Heidi za The Denver Channel.

Važnost nastavnika u zajednici

Davidova supruga Susan također je umirovljena učiteljica, a upravo je ona predavala Heidi dok je pohađala Eagle Valley. Heidi je Susan ostala u lijepom sjećanju kao jedna od najboljih učiteljica, a njihove se obitelji također poznaju godinama, jer su Heidini roditelji također bili nastavnici u Eagle Valleyju.

– Najviše se istaknula svojom dobrotom i ljubaznošću. Nikad se nijedan drugi nastavnik nije toliko trudio oko mene, rekla je Heidi.

Obitelj Scott važan je dio zajednice u malome gradu Gypsumu, smještenom na sjeverozapadnom dijelu države Colorado. Na poziv za donaciju bubrega Davidu javilo se više od 20 ljudi, a upravo je Heidi bila odgovarajući donor.

– Imam taj luksuz da se mogu testirati i pomoći nekome. Zašto to ne bih napravila?, rekla je Heidi.

Operacije su prošle uspješno, a Susan Scott je istakla da nije riječ samo o nesebičnoj gesti, već je i pokazatelj koliko može biti snažna veza između nastavnika i zajednice u kojoj djeluje.

 

Copy link
Powered by Social Snap