Pretraga

Neslavni nastupi na Milijunašu

A- A+

Nije nimalo jednostavno pred velikim auditorijem, odgovarati na pitanja iz svih mogućih područja. No za novčani iznos od milijun kuna, mnogi su se okušali, a u hrvatskoj verziji samo je profesorica književnosti Mira Bićanić otišla do kraja, a još nekoliko kandidata je otvorilo posljednje pitanje. Međutim bilo je i onih koji su svoj nastup završili prije nego je i počeo. Praksa je bila u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš’ diljem svijeta da u prvih nekoliko pitanja, voditelj svojim sugestijama da mali vjetar u leđa natjecateljima. Brzopletost, blokada te nesnalažljivost neke je koštala javne blamaže, odnosno ispadanja u prvih par pitanja. U tekstu smo izdvojili nekoliko najpoznatijih neslavnih predstava u spomenutom kvizu.

Screenshot: You Tube

Strah od javnog nastupa, jedan je od najraširenijih na svjetskoj razini, tako da nije nimalo jednostavno doći pred ogromni auditorij, te odgovarati pitanja iz svih mogućih područja. Jedan od kvizova znanja takve vrste je ‘Tko želi biti milijunaš’, koji se godinama prikazivao kod nas. Primamljiv novčani iznos, mnoge je privukao da okušaju svoje znanje i sreću. No, neki se i nisu baš iskazali. Donosimo nekoliko neslavnih nastupa, gdje su kandidati svoju igru završili i prije nego je počela.

Na tehničkom pregledu automobila kontrolira se i čistoća pepeljare!

U kvizu ‘Tko želi biti milijunaš’ vrijeme za davanje odgovora nije bilo ograničeno, samo ste kada ga želite dati bili dužni to potvrditi riječima konačni ili zadnji odgovor. U prvih nekoliko pitanja voditelj, što je u hrvatskoj inačici bio Tarik Filipović sugerirao je kandidatima odgovore ili ih upućivao na korištenje džokera. Međutim ako ste rekli ‘konačni odgovor’ više nije bilo povratka. Upravo je to učinio i to na prvom pitanju, ovaj natjecatelj. Na pitanje što se još uvijek ne kontrolira na tehničkom pregledu, odgovorio je ispušni plinovi, iako je među ponuđenim odgovorima bio i čistoća pepeljare. Kako je to izgledalo uvjerite se sami.

Ivica i Marica

Natjecatelj Goran također se zbunio na jednom od početnih pitanja, iako je dobio nekoliko sugestija od Tarika, te sam bio na dobrom tragu. Naime na pitanje kojih dvoje Kostelića zajedno daju bajku, trebalo je odgovoriti majka, dakle Marica i naš najslavniji skijaš Ivica. Goran je posjedovao podatke, no nije se na kraju snašao.

Vječni problem matematika

Evo i jedan primjer ispadanja na prvom pitanju u američkom Milijunašu. Naime mlada natjecateljica Nikki trebala je odgovoriti ‘koliko je minimalno paketa sa šest boca piva potrebno kupiti da bi se na zid stavilo 99 boca?’. No jednostavna računica koja se uz malo više vremena izračunati i na ruke, postala je noćna mora ovoj natjecateljici, te ju zauvijek upisala u knjigu neslavnih nastupa na Milijunašu. Pogledajte kako je i njen nastup izgledao.

Neslavni nastupi na Milijunašu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap