Pretraga

Netflix napravio svoju verziju ‘superlajka’: Pogledajte novu opciju ocjenjivanja sadržaja

A- A+

Netflix je predstavio novu opciju ocjenjivanja namijenjenu za označavanje filmova i serija koje vam se zaista jako sviđaju. Riječ je, naime, o dvostrukom palcu gore, koji će se pojavljivati uz standardno ‘palac gore i dolje’ ocjenjivanje.

netflix

Foto: Unsplash

Unatoč činjenici da svako malo ‘niču’ novi streaming servisi, Netflix je i dalje najpopularniji izbor sa zaista velikim izborom filmova i serija. Iako se nerijetko naiđe na neki film kojem korisnici rado daju palac dolje (dislike), postoji i onaj sadržaj koji je toliko dobar, da bi mu dali dvostruki palac gore (super-like).

Toga je, dakle, upravo svjestan i Netflix, pa je tako uz postojeći palac gore i palac dolje, dodao novu opciju za označavanje filmova i serija koje vam se jako dopadaju – dvostruki palac gore.

– Moći pronaći serije i filmove koji će vam se svidjeti, izrazito je važno. Želimo nastaviti raditi na tome da Netflix bude mjesto gdje je najlakše odabrati nešto za gledanje, rekla je za The Verge Christine Doig-Cardet, direktorica inovacija proizvoda i iskustva personalizacije u Netflixu.

Dvostruki palac gore. Screenshot: Netflix.

Doig-Cardet kaže da su korisnici već dugo vremena tražili Netflixovu verziju super lajka, tvrdeći da jedan palac gore ili dolje jednostavno nije bio dovoljan za neke filmove ili serije. Pretplatnici će se uz novu opciju moći bolje snalaziti u Netflixovoj ogromnoj biblioteci sadržaja te će lakše pronaći ono što žele gledati.

Netflix već neko vrijeme radi na poboljšanju svog algoritma preporuke, a sve sa svrhom da omoguće korisnicima najbolje moguće iskustvo traženja novog sadržaja. Tako su, primjerice, 2020. izbacili Top 10 odjeljak, a prošle godine su predstavili i Play Something opciju. Doig-Cardet otkriva da se u budućnosti može očekivati još ovakvih noviteta.

Dvostruki palac gore može se već sada vidjeti na web, TV, Android i iOS inačici Netflixa.

netflix
Share via
Copy link
Powered by Social Snap