Netko je snimio video kako se pravilno peku palačinke i izgleda da to čitav život radimo pogrešno

Iako se čini kako su većini omiljene palačinke sasvim jednostavne za pripremu, kada ih spravljamo zapravo dosta toga može poći po krivu. Najčešća i čista početnička greška su predebele palačinke. No, netko na Facebooku otkrio je genijalan trik kako ju izbjeći i zapravo svima olakšao pečenje ovoga deserta.

Foto: pixabay

Palačinke mekane kao duša i tanke poput lista papira manje vještima u kuhinji nedostižan su san. No, ako ste ustrajni u tome da baš njima želite impresionirati mamu, baku, djevojku ili cimera, možete odahnuti i to zahvaljujući anonimcu s interneta. Ovih dana poprilično je na Facebooku popularan video koji prikazuje genijalan trik za pečenje palačinki idealnih proporcija. Super je i za one koji žele uprljati manje posuđa, jer vam ne treba niti grabilica za smjesu, niti lopatica za okretanje.

Naime, potrebno je tavu okrenuti naopako i zagrijati na plameniku unutarnju stranu, a dno malo nauljiti kako se palačinke ne bi lijepile. Zatim dno tako zagrijane tave samo umočite u posudu za smjesu, palačinku pecite par sekundi, i voilà – savršena palačinka gotova je.

P.S. Nismo odgovorni za moguće uništene tave.

Sad kada ste pročitali par rečenica o palačinkama, vjerojatno i pogledali video, sigurno ste ogladnjeli. Stoga u nastavku donosimo recept za ovaj, većini omiljen, desert.

Ne brojite kalorije - pripremite si najukusnije američke palačinke

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 360 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • žlica šećera
  • 2 žlice ulja
  • po želji: pola vanilin šećera ili malo ekstrakta vanilije, rum, cimet

Priprema

  1. Dobro umiješajte mokre sastojke – mlijeko, jaja i ulje.
  2. Postupno dodajte brašno, šećer i sol. Po želji možete dodati malo ekstrakta vanilije, ruma ili cimeta.
  3. Palačinke pecite na uobičajen način ili na način kojega ste maloprije naučili.

Odgovori