Pretraga

Nevjerojatna neregularnost u njemačkoj ligi: Bayer fantomskim golom pobijedio Hoffenheim

A- A+

Ekipa Bayera iz Leverkusena zasjela je na čelo ljestvice Bundeslige, gostujućom pobjedom nad Hoffenheimom 2-1. Ništa u tome ne bi bilo pretjerano iznenađujuće da se u cijelu priču nije umiješao nesmotreni sudac Felix Brych. Naime drugi pogodak Bayera, koji se dogodio se u 70. minuti izmislio je sudac, budući da je udarac glavom Stefana Kieβlinga prošao pokraj gola. Sam napadač Bayera se odmah uhvatio za glavu, shvativši da je lopta prošla tik uz stativu, no tada se ukazao Brych i pokazao na centar.

U prvoj utakmici devetog kola njemačkog nogometnog prvenstva dogodio se nevjerojatan previd suca. Naime u 70. minuti dvoboja Hoffenheim – Bayer Leverkusen, gostujući napadač Stefan Kieβling je nabačaj iz kornera završio udarcem glavom, koji je prošao tik uz vratnicu s vanjske strane. Sam Kieβling se odmah uhvatio za glavu shvativši da nije gol, no onda se ukazao sudac Felix Brych i pokazao na centar.

Precizni Nijemci također griješe

Uzalud su igrači domaćeg Hoffenheima gromoglasno prosvjedovali kod sudca, no odluka se nije promijenila te je utakmica završila pobjedom Apotekara iz Leverkusena rezultatom 2-1.

Ovime je Bayer zasjeo na čelo ljestvice njemačkog prvenstva, s tim da su Bayern koji zaostaje dva boda za njima te Borussia Dortmund, koja zaostaje tri, odigrali utakmicu manje.

Izdvojeni članak

Znate li koji je najnepošteniji grad na svijetu?

Nije svatko ‘princ s Neretve’

Glede ovog događaja, vratimo se 41 godinu unatrag, kako bismo se prisjetili sličnog slučaja s naših prostora, ali koji je imao kudikamo različitiji ishod. Naime u duelu jugoslavenskog prvenstva 1972. godine, u Mostaru su se sastali domaći Velež te gost iz Nikšića, Sutjeska. Pri rezultatu 0-0, jedan ubačaj Mostaraca, volejem je zahvatio legendarni napadač Dušan Bajević, znani i kao ‘princ s Neretve‘.

Lopta je kroz stražnji dio mreže ušla u gol, a sudac iz Solina Ivan Radić, energično je pokazao na centar. Svi igrači domaćina su potrčali prema Bajeviću, a on prema sudcu, kako bi mu rekao da nije gol.

Sudac je nakon džentlmenske reakcije princa s Neretve, poništio gol, te je utakmica na kraju završila bez pogodaka. Događaj je ušao u anale nogometa naših prostora, a Dušan Bajević iste je godine proglašen najboljim igračem Jugoslavije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap