Pretraga

Nextbike bicikle najviše koriste studenti, a žele se proširiti u turističke gradove

A- A+

Nextbike – sustav iznajmljivanja bicikla po različitim lokacijama u gradu sve se više širi po Hrvatskoj. Nakon 14 lokacija u Zagrebu i četiri u Šibeniku za par mjeseci otvaraju se dvije postaje u Gospiću. Direktor Krešimir Dvorski nam je u intervjuu otkrio kako planiraju daljna širenja u gradovima koje bilježe sve bolje turističke rezultate.

Izdvojeni članak

Sada je moguće i u Zagrebu unajmiti bicikl

U subotu 30. svibnja se odžava SC Studom biciklijada s polaskom iz SD Stjepan Radić od kuda se radi krug oko Jaruna pa nazad do doma. Nextbike je za ovu biciklijadu, kao i za onu Večernjerg lista koja kreće isti dan u 11h ispred NSK osigurao po 10 bicikala s kojima se možete voziti. Više detalja nam je u razgovoru otkrio Krešimir Dvorski iz Nextbikea.

U subotu se održava SC Studom biciklijada? Što očekuje posjetitelje i ima li nagrada za najbrže?

Nije natjecateljskog karaktera i nema posebnih nagrada za najbrže.
Cilj je druženje, a biciklijada i popratni program je besplatan tako da je to već dovoljan razlog za doći.
Za one koji nemaju svoj bicikl osigurali smo 10 besplatnih vožnji na Nextbike biciklima. Prijaviti se možete na linku ovdje.

Koliko postaja postoji u Zagrebu, a koliko u ostatku Hrvatske? Koja je najkorištenija?

U Zagrebu su Nextbike bicikli dostupni na 14 lokacija, u Šibeniku na 4, a od 1.srpnja bit ćemo prisutni i na 2 lokacije u Gospiću. Najfrekventnije lokacije u Zagrebu su Glavni kolodvor, Green Gold, Studentski domovi, Tehnički muzej / Studentski centar, Gundulićeva i Petrinjska, a u Šibeniku su to gradska riva, Poljana i Baldekin.

Izdvojeni članak

Biciklist iz Švicarske na putu do Nepala navratio u Hrvatsku

Planirate li nakon Šibenika nastaviti širenja po Dalmaciji?

U planu je pokretanje sustava u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, uključujući naravno i Dalmaciju. U tijeku su javni natječaji i nadamo se da će gradovi prepoznati najbolji svjetski bike sharing sustav.

Koliko mladih koristi Nextbike i koliko općenito korisnika imate? Jeste li uspjeli privući turiste u korištenju Nextbike sustava?

Nextbike korisnici su prije svega studenti, zaposlenici tvrtki koje imaju urede u gradu te domaći i strani turisti. Zagreb i Šibenik kao turistički gradovi iz godine u godinu bilježe sve bolje turističke statistike i veliki smo optimisti po tom pitanju.

Tko popravlja sve te bicikle po gradu, te kakva su iskustva s biciklistima? Ostavljaju li biciklisti bicikle onakvima kakve su ih našli?

Imamo servisnu službu i call centar koji svaki dan rade na održavanju bicikala, redistribuciji bicikala s onih stanica na kojima postoji višak na one stanice gdje ima manjak bicikala. Čak i ukoliko su svi parkirni stalci zauzeti, dobro je znati da bicikl svejedno možete zaključati mehaničkim lokotom za kuku na parkirnom stalku ili za najbliži bicikl koji je parkrian u stalku i odjaviti svoj najam putem smart kartice, mobilne aplikacije ili direktno na terminalu.

Copy link
Powered by Social Snap