Pretraga

Nike se žešće izblamirao: Posvetili tenisice grčkoj božici trijumfa pa joj potpuno fulali ime

A- A+

Nike, jedan od najpopularnijih svjetskih brendova tenisica, posvetio je novu seriju istoimenoj grčkoj božici trijumfa i pobjede. No, uspjeli su se žešće izblamirati jer su na grčkom alfabetu njeno ime napisali – potpuno pogrešno.

nike tenisice

Ilustracija: Pexels; Irem Simsek

Nike, jedna od najpoznatijih svjetskih marki obuće, novu je liniju tenisica odlučila posvetiti grčkoj božici trijumfa i pobjede Νίκη (čitaj: Nikē). No, u dizajnerskom timu nitko očito nije bio dovoljno vješt s grčkim alfabetom pa su umjesto pravilnog imena božice, koji se piše gotovo isto kao i njihov brend, napisali nešto sasvim drugo na svom logotipu pa se potpuno izblamirali.

‘Kako su Nike postale Piks’

Preciznije, kako je primijetio poznati hrvatski filozof Pavel Gregorić, koji proučava baš klasičnu, antičku filozofiju, ‘Nike’ je odjednom postao ‘Piks’.

– Kako su Nike postale Piks. Kome treba klasična naobrazba?! Kaj će ti to? Pa sve ima na internetu. Guglaj. Just do it. Kuiš?, napisao je sarkastično na svojem twitteru profilu.

Na ulošku pravilno napisano ime

Iznenađujuće je i da prema fotografijama, ulošci tenisica sadrže informaciju o tome kako se božica trijumfa i pobjede zapravo piše na grčkom alfabetu, no iz ovih ili onih razloga su to ipak odlučili ignorirati pa se izblamirati stiliziranim logom koji govori nešto potpuno drugačije.

 

nike tenisice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap