Pretraga

No Sikiriki: Pjesme koje vam mogu poslužiti kao životni soundtrack u sretne dane

A- A+

Toplo i sunčano vrijeme, poboljšanje epidemiološke situacije i otvaranje terasa na kafićima – treba li vam nešto više za sreću? U ovih godinu dana (prošlo je već toliko, da), svašta smo naučili, a prije svega to da treba cijeniti male stvari. Stoga, danas provedite razmišljajući o tome koliko je život lijep. A mi donosimo nekoliko pjesama koje vam mogu poslužiti kao soundtrack dana.

foto: Unsplash; Eric Nopanen

Kada gledate film, vrlo je bitno koja glazba se vrti u pozadini. U većini slučajeva, upravo je glazba ta koja će dati odlučujući ton nekoj sceni – tužna, sretna, melankolična, nostalgična, euforična… Glazba prenosi emociju, nekad i jače nego što to mogu riječi. Vjerojatno upravo sada razmišljate o nekoj pjesmi koja je ostavila posebno jak dojam na vas.

Kako umjetnost ipak oponaša stvarnost (ili obrnuto?), tako glazba koju slušate može utjecati i na ‘scene’ koje trenutno proživljavate. Tipa, ako slušate tužne pjesme, zaista su velike šanse da ćete i sami (p)ostati tužni. No, ako raspalite neku pozitivu, gotovo pa je sigurno da će vam se na licu pojaviti osmijeh.

Svi imaju svoje pjesme koje vole slušati kada su dobro raspoloženi, a mi vam danas donosimo nekoliko novih prijedloga. U najgorem slučaju, riječ je o pjesmama koje su vam već dobro poznate. Slobodno se poslužite ovim idejama i prepravite playlistu za sretne i sunčane dane. Pa krenimo!

Izdvojeni članak

Glazba koja će vas nasmijati i na najgori dan: musical comedy u najboljem izdanju

Edo Majka – No Sikiriki

Bilo da ste fan repa ili ne, ova pjesma će vas oduševiti. Edo Majka ima u sebi tu pozitivu koja izvire sa svih strana, a pogotovo u ovoj pjesmi. Ono što je super jest što nas podsjeća na sve stvari koje imamo i na kojima možemo biti zahvalni, ali se dotiče i onih manje dobrih stvari. Očito je kako se toga rješavamo – no sikiriki!

Daleka Obala – Valovi

Mnogima je upravo odlazak na more sreća, pa ne čudi što je pjesma posvećena valovima na ovom popisu. Zaista, rijetko što je tako lijepo kao sunčan i bezbrižan dan na plaži, uz vjetar u kosi. Ova pjesma će vas tako uljuljati u to raspoloženje da će vam biti teško pomiriti se s činjenicom da niste na moru.

Neno Belan – Sunčan Dan

Postoje ljudi koji su meteoropati, što znači da im loši vremenski uvjeti uvelike utječu na raspoloženje. Kod njih je to posebno izraženo, no možemo bez pretjerivanja reći da je svima tako. Stoga pjesma posvećena lijepom i sunčanom danu, ali i povratku iz Zagreba, mora biti nabijena pozitivnom energijom!

TBF – Alles Gut

Sam naslov pjesme je dovoljan – dobro je sve. Iako je ova pjesma sporijeg ritma od ostalih na ovom popisu, ne znači da potiče manje tu sreću. Štoviše, ova pjesma će vas baš povesti u ono stanje sreće kada vas ništa ne drži, već ste samo sretni. Samo pomalo i pustite si ovu pjesmu, i sigurni smo da vam ništa neće ovaj dan pokvariti.

EKV – Radostan Dan

EKV je bend koji inače ne pamtimo po pretjerano sretnim pjesmama, no ova bi svakako spadala u tu kategoriju. Za razliku od ostalih pjesmi, tekst od ove pušta nešto više prostora za interpretaciju, no sasvim sigurno je da je sreća u prvom planu. Bili vjernici ili ne, zna se što znači pjevati ‘aleluja’.

S.A.R.S. – Bojana

Ne brinite, čak i ako se ne zovete Bojana, možete slušati ovu pjesmu. Ona je ustvari upućena mjestu u Crnoj Gori gdje se rijeka Bojana ulijeva u more. Riječ je o mjestu koje u potpunosti liječi od stresa i budi sve ono najljepše u čovjeku. Ili barem tako kaže pjesma, a nama je to dovoljno.

Parquet Courts – Wide Awake

Ovaj bend, poznat po brzom i veselom ritmu, ima nekoliko pjesama koje bi se mogle pronaći na ovom popisu, no mi smo odlučili izdvojiti ovu. Ako ništa, moći ćete ju slušati u noćima učenja, kada vam treba nešto da vas pošteno prodrma i probudi.

Wallows – Scrawny

Manje poznati bend s vrlo popularnim frontmenom (Dylan Minnette iz 13 Reasons Why) inače ima opuštene i spore pjesme koje ćete radije slušati kada prolazite kroz depresivnu epizodu, no ne i ova. Poruka pjesme je sasvim pozitivna i trebali bi je se često sjetite (budite svoji!), ali ono što je drugačije kod ove pjesme jest ritam. Ne možete biti loše raspoloženi slušajući ovo…

No Sikiriki: Pjesme koje vam mogu poslužiti kao životni soundtrack u sretne dane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap