Pretraga

Nova društvena mreža sve je popularnija: Nalik je TikToku, ali u jednom segmentu se razlikuje

A- A+

Lemon8 nova je društvena mreža koja je posljednja dva tjedna iznimno popularna u SAD-u. Instalirana je više od 650.000 puta, a na vrhu je ljestvice po broju preuzimanja na Apple App Store. Aplikacija ima isto vlasnika kao i TikTok, no od te se društvene mreže razlikuje po tome što se na Lemon8 može objaviti i fotografija.

foto: Pexels; Lisa Fotios

Lemon8 društvena je mreža za objavljivanje fotografija i videozapisa, a u zadnja dva tjedna naglo je porasla zainteresiranost za nju u SAD-u. Kako piše Entrepreneur, u posljednjih tjedan i pol dana aplikacija je instalirana više od 650 tisuća puta, a nalazi se na drugom mjestu u Apple App Storeu po broju preuzimanja u kategoriji lifestyle aplikacija.

Ova nova društvena mreža opisuje se kao kombinacija Instagrama, TikToka i Pinteresta. Fokus je na temama mode i ljepote, a korisnici mogu podijeliti videozapis ili fotografije, piše Entrepreneur. Kao i Tiktok ima ‘For You Page’ u kojoj se pojavljuju personalizirane objave. Aplikacija omogućava i pisanje malih blogova.

lemon8 aplikacija nova društvena mreža

Izgled nove društvene mreže | screenshot: Lemon8

Lemon8 drži isti vlasnik kao i TikTok, kineska kompanija ByteDance, a u SAD-u i Velikoj Britaniji dostupna je od veljače ove godine. Najpopularnija je u Japanu gdje postoji od 2020. godine, a globalno je preuzeta sveukupno 17 milijuna puta. Ipak, kako prenosi Entrepreneur, postoji zabrinutost oko sigurnosti podataka jer je vlasnik Lemon8 isti kao i vlasnik TikToka. Aplikacija još nije dostupna za hrvatsko tržište.

Podsjetimo, TikTok je odnedavno zabranjen na službenim mobitelima nekoliko država. Govori se i o potpunoj zabrani u SAD-u, a od 2024. bit će zabranjen u američkoj saveznoj državi Montana, piše CBS News.

Copy link
Powered by Social Snap