Pretraga

Nova pravila popularne društvene mreže: TikTok uvodi jednu zabranu za mlađe od 18

A- A+

Nova opcija koja će ograničiti pristup sadržaju maloljetnicima se trenutno testira na TikToku. Kreatori sadržaja moći će odabrati opciju kojom će mlađima od 18 onemogućiti gledanje streama uživo. TikTok je prije nekoliko mjeseci najavio kako želi ograničiti određene vrste sadržaja kako maloljetnici ne bi bili izloženi sadržaju koji nije primjeren za njih. Novoj opciji unatoč, na TikToku ostaje zabranjeno prikazivanje golotinje i nasilja.

tiktok

Foto: Solen Feyissa, Unsplash

TikTok trenutno testira opciju kojom će određeni livestreamovi biti nedostupni mlađima od 18 godina. Korisnici koji postavljaju sadržaj moći će odlučiti koji sadržaj će biti vidljiv svim dobnim skupinama, no golotinja, nasilje i drugi eksplicitni sadržaji su i dalje zabranjeni, prenosi Techcrunch.

Teme za odrasle

Korisnici će u podešenjima moći odabrati opciju ‘teme za odrasle’ kojom će pristup livestreamu biti onemogućen mlađima od 18. Kada korisnik uključi tu opciju, prikazat će im se obavijest ‘samo korisnici koji imaju 18 godina i više mogu vidjeti vaš live’. Aplikacija također upozorava kako će livestream svejedno biti uklonjen ako krši pravila TikToka, poput golotinje, seksualnih aktivnosti i nasilja.

Kako naglašavaju iz TikToka, nova opcija služi kako mladi ne bi bili izloženi sadržaju za odrasle. Iz kompanije su već najavili kako žele napraviti jasnu granicu između sadržaja koji je prikladan za mlade i onog koji je namijenjen odraslima. U budućnosti planiraju postavljanje granice između vrsta sadržaja, a odgovornost za to bit će na autorima sadržaja.

Izdvojeni članak

Zbog trenda na TikToku, glazba naših roditelja opet je popularna

Ograničavanje sadržaja odgovornost kreatora

– Naši korisnici ponekad žele sadržaj podijeliti samo sa specifičnom grupom pratitelja. Možda stvaraju komični sadržaj s humorom za odrasle, dijele savjete za snalaženje na poslu koji su zanimljivi samo odraslima ili pričaju o teškim životnim situacijama. Zato testiramo razne načine kako bismo kreatorima omogućili da sadržaj dijele s ciljanom publikom, izjavila je Tracy Elizabeth, voditeljica odjela za poslovnu politiku TikToka u SAD-u.

TikTok videi neće imati oznaku ’18+’ poput televizijskog programa, već će jednostavno odgovornost biti na autorima videa da ograniče sadržaj koji nije primjeren za maloljetnike. Također, korisnici će imati priliku kreirati svoju ‘zonu komfora’ i sami izabrati sadržaj koji im je prihvatljiv.

Copy link
Powered by Social Snap