Pretraga

Novčane kazne za vrijeđanje putem interneta od 2013.

A- A+

channelweb.co.uk

Izdvojeni članak

Pobuna u Južnoj Koreji: zakonom zabranili videoigre poslije ponoći!

U skladu sa sve većom snagom mrežne komunikacije, usvojen je kazneni zakon prema kojem će se novčano kažnjavati uvrede na interntskim stranicama. Primjena zakona stupa na snagu prvim danom 2013.,a regulirana je u posebnom poglavlju kaznenog zakona koji se tiče računala.

Klevete, uvrede, širenje mržnje od prvog siječnja će se novčano kažnjavati. Dio je to kaznenog zakona prema kojem su po novome računala dobila posebno poglavlje. Sankcije će se odnositi na anonimne, ali i sve ostale forumaše koji će se ogriješiti o zakon. Zanimljivo da će novčana naknada za govor mržnje, uvredljive komentare i ostalu neprimjerenu komunikaciju ovisiti o primanjima prijestupnika. Osim toga, čak i pokušaj hakiranja kažnjavat će se zatvorskom kaznom.

Nove odredbe kaznenog zakona za računala, trebale bi onemogućiti i hakiranje dokumenata osobite važnosti, kao što je bio slučaj krađe registra branitelja.

Hrvatske zvijezde također bi mogle s dobrodošlicom dočekati prvi dan 2013., budući da će kazne za uhođenje, te pokušaj uspostavljanja neželjenog kontakta sezati i do godinu dana zatvora.

Novčane kazne za vrijeđanje putem interneta od 2013.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap