Novi film Quentina Tarantina srušio rekord u domaćim kinima: Kritičari također imaju samo riječi hvale

Dugo iščekivani, 9. po redu film velikog hollywoodskog meštra Quentina Tarantina, imao je sjajno otvaranje u hrvatskim kinima. Prema podacima Continental filma u četiri dana je ‘Bilo jednom… u Hollywoodu’ pregledalo preko 27.000 ljudi. To je daleko najbolje otvaranje bilo kojeg Tarantinova filma u hrvatskim kinima.

foto: PR

Do sada je rekorder bila Mrska osmorka (The Hateful Eight), koju je u prva četiri dana prikazivanja pogledalo 15.416 gledatelja.

Dugo iščekivani film ostvario otvaranje godine u hrvatskim kinima: U prvom tjednu ga pogledalo preko 62.000 ljudi

U američkim kinima film je do sada zaradio skoro 115 milijuna dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Nemilosrdne gadove (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama prešla 122 milijuna dolara.

Ipak, ovaj je film daleko od vrha, kada su u pitanju najbolja otvaranja stranih filmova u hrvatskim kinima. Primjerice prošlogodišnji rekorder je Deadpool 2, kojeg je u prva četiri dana, pogledalo više od 46.000 gledatelja.

No, vratimo se na ‘Bilo jednom… u Hollywoodu’, koji osim dobrih brojeva, ima i dobre ocjene filmskih kritičara, za ovaj prikaz zlatnog doba Hollywooda, sa jedinstvenom zvjezdanom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCapriom, Bradom Pittom i Margot Robbie.

Tome svjedoče i visoke ocjene koje film ima na uglednim web stranicama posvećenim filmu imdb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%).

Uz spomenute Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu su uloge ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Marsden i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

Odgovori