Pretraga

Novi filmovi koje ne trebate pogledati

A- A+

Nakon prvih šest mjeseci 2014. godine, Hollywood se može pohvaliti izvrsnim filmskim ostvarenjima kao što su Blue Ruin, The Grand Budapest Hotel i Coherence. No s druge strane snimljeni su filmovi, koji su podbacili te ih slobodno možete skinuti sa svog ‘to watch’ repertoara.

Nakon pola godine, mogu se izvesti pojedini zaključci kada je riječ o najbogatijoj i najutjecajnijoj kinematografiji, onoj američkoj. Nastala su izvrsna ostvarenja poput Blue Ruina, The Grand Budapest Hotela i Coherencea. No s druge strane, brojni su filmovi koji su prema ocjenama čitatelja Rolling Stonea ‘apsolutno smeće’. Evo njihove ljestvice takvih.

Izdvojeni članak

Precijenjene TV serije koje ne trebate pogledati

Transcedence

Johnny Deepu je već nekoliko zadnjih godina karijera u silaznoj putanji. Točnije filmovi koje snima nailaze na negativne kritike.

Takav je i ‘Transcedence’ o znanstveniku čiji mozak s biva transferiran u računalo pa se glavni akter (Johnny Deep) suočava s opasnim implikacijama.

The Legend of Hercules

Na Rolling Stoneu napominju da što god radili, ni slučajno ne miješate ovaj uradak s nadolazećim filmom ‘Hercules’, u kojem glavnu ulogu tumači Dwayne ‘The Rock’ Johnson, a koji dolazi u kina u kolovozu.

‘The Legend of Hercules’ s Kellanom Lutzom, negledljiva je verzija priče o poznatom grčkom junaku, a i na popularnom IMDB-u ocijenjen je s niskih 4,2. Obzirom na veliki broj izvrsnih filmova, novijeg i starijeg datuma, na ovakav jedan ne bi trebalo gubiti vrijeme.

‘Neighbours’

Seth Rogen je glumac, koji je gotovo sinonim, ali svakako sugestija za dobru komediju. Međutim, ova i nije ispala najuspjelija. Barem tako smatraju čitatelji, Rolling Stonea, koji su film uvrstili na top deset najgorih u godini.

No kako su dobre komedije sve rjeđe u Hollywoodu, ipak bi se ‘Susjedima’ mogla dati šansa i pogledati ga.

Izdvojeni članak

Najgori filmovi o super junacima

RoboCop

Evo još jednog filma koji je doživio brojna izdanja pa možda i to utječe na ocjene gledatelja, koji su se očito zaželjeli novih priča i ideja.

Priča je slična kao i uvijek, a ono što jedino zvuči malo osvježavajuće je angažman švedskog glumca Joela Kinnamana u glavnoj ulozi. Ipak nećete ništa propustiti, ako ne pogledate novi RoboCop.

Maleficient

Film o osvetoljubivoj vili, koju utjelovljuje Angelina Jolie. Iako je s poslovnog aspekta film ostvario veliki uspjeh, budući da mu je zarada prešla pola milijarde dolara kritike filmaša i publike nisu baš blagonaklone.

‘I, Frankestein’

Proteklih su godina snimljeni filmovi o seksi vukodlacima i vampirima pa je bilo samo pitanja vremena kada će se pojaviti jedan o seksi Frankensteinu. I to se dogodilo. U glavnoj ulozi je Aaron Eckhart, no film su gotovo svi kritičari ocijenili lošim, a za razliku od Maleficienta i profit mu je iznimno malen.

Noah

Film već obrađivane biblijske tematike, s nekim novim elementima, ali i aspektima iz originalnog teksta, koji se baš i ne uče na vjeronauku u školama.

Unatoč tomu što su odavno dokazani glavni akteri (Russell Crowe i Jennifer Connelly), Noah baš i nije film nakon kojeg ćete iz kina otići zapanjeni.

Izdvojeni članak

Najgori filmski remakeovi

A Million Ways to Die in the West

Komedija u western stilu, u kojoj se kauboj zaljubljuje u misterioznu damu (Charlize Theron), novopristiglu u grad.

Problem i ispit hrabrosti se javljaju kada svoj dolazak u grad najavi i njen muž, inače ozloglašeni revolveraš.

The Amazing Spider-Man 2

Iz cijele ljestvice najgorih filmova se može zaključiti, kako stare i već puno puta sažvakane filmske priče, nisu dobro prihvaćene kod publike. Jedna od takvih je i The Amazing Spider-Man 2′.

Ipak zaljubljenici u filmove o super junacima, teško će odoljeti pogledati još jedan, mada čitatelji Rolling Stonea i nemaju baš riječi hvale za ovaj nastavak.

‘Godzilla’

Godzilla je pak potvrda da ni filmovi o čudovištima te mračnim antijunacima, ove godine ne prolaze dobro kod publike. Tako su čitatelji spomenutog magazina na vrh ljestvice najgorih ostvarenja u 2014. smjestili upravo Godzillu.

Međutim redatelj Gareth Edwards te scenarist Max Borenstein odlučili su se napraviti film katastrofe, a ne tek puku priču o nasilnom čudovištu pa ovaj novi aspekt, može djelovati kao osvježenje.

Copy link
Powered by Social Snap