Pretraga

Novi oblik nostalgije na Instagramu: Ja bih…

Nakon više od mjesec dana života pod strogim mjerama, polako su počele popuštati i život se vraća u normalu. Ipak, novo normalno se sigurno razlikuje od onoga kako su inače izgledali naši životi. Nostalgija za starim vremenima hvata svih, a zahvaljujući Instagram profilima tipa ‘Ja bih..’, znate da više niste sami.

Foto: Tea Ovničević; srednja.hr

Postoje ljudi koji društvene mreže vide kao priliku za širenje pozitive, a i oni koji ne bi mogli naći niti jednu pozitivnu stranu društvenim mrežama, a ni tehnologiji. No, zbog novonastale situacije, upravo je tehnologija postala ključnom za održavanje koliko toliko normalnog funkcioniranja naših života. Pozitivne poruke svugdje, online koncerti, video pozivi i neprestana dopisivanja su postala dio naše svakodnevice.

Teško je za zamisliti da ćemo se u neko skorije vrijeme vratiti na način života prije korone, i toga smo svi svjesni. Nekima to teže pada, nekima lakše, ali svi bismo voljeli da možemo bar još jednom provesti dan kao nekada.

Svaki grad, svako mjesto imaju neke svoje skrivene tajne i stvari koje ih izdvajaju od ostalih. Stoga posljednjih dana gledamo na društvenim mrežama sve više i više profila ‘Ja bih’, čije su objave posvećene određenim gradovima i stvarima koje nedostaju svima koji tamo žive. Među prvima je bio profil posvećen Zagrebu, a uslijedili su zatim i ostali, pa tako postoje i riječka, zadarska, splitska, šibenska verzija… Svaki dan se pojavljuju nove, pa je vrlo vjerojatno da i vaše mjesto ili vaš grad ima svoj profil.