Pretraga

Novi oblik nostalgije na Instagramu: Ja bih…

A- A+

Nakon više od mjesec dana života pod strogim mjerama, polako su počele popuštati i život se vraća u normalu. Ipak, novo normalno se sigurno razlikuje od onoga kako su inače izgledali naši životi. Nostalgija za starim vremenima hvata svih, a zahvaljujući Instagram profilima tipa ‘Ja bih..’, znate da više niste sami.

Foto: Tea Ovničević; srednja.hr

Postoje ljudi koji društvene mreže vide kao priliku za širenje pozitive, a i oni koji ne bi mogli naći niti jednu pozitivnu stranu društvenim mrežama, a ni tehnologiji. No, zbog novonastale situacije, upravo je tehnologija postala ključnom za održavanje koliko toliko normalnog funkcioniranja naših života. Pozitivne poruke svugdje, online koncerti, video pozivi i neprestana dopisivanja su postala dio naše svakodnevice.

Izdvojeni članak

Dnevna doza optimizma na mobitelu: Aplikacije koje će uvesti pozitivu u vašu svakodnevicu

Teško je za zamisliti da ćemo se u neko skorije vrijeme vratiti na način života prije korone, i toga smo svi svjesni. Nekima to teže pada, nekima lakše, ali svi bismo voljeli da možemo bar još jednom provesti dan kao nekada.

https://www.instagram.com/p/B_h-AlUDKb1/

Svaki grad, svako mjesto imaju neke svoje skrivene tajne i stvari koje ih izdvajaju od ostalih. Stoga posljednjih dana gledamo na društvenim mrežama sve više i više profila ‘Ja bih’, čije su objave posvećene određenim gradovima i stvarima koje nedostaju svima koji tamo žive. Među prvima je bio profil posvećen Zagrebu, a uslijedili su zatim i ostali, pa tako postoje i riječka, zadarska, splitska, šibenska verzija… Svaki dan se pojavljuju nove, pa je vrlo vjerojatno da i vaše mjesto ili vaš grad ima svoj profil.

https://www.instagram.com/p/B_mzy0ThGMd/

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap