Pretraga

Novi trend među čelnicima država? Nakon bivše hrvatske predsjednice, i srbijanski predsjednik upisao studij

A- A+

O potrebama cjeloživotnog obrazovanja govori se sve više, što na svom primjeru očito pokazuju i čelnici država. Tako je primjerice bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u vrijeme svog mandata upisala doktorski studij na FPZG-u, a ovih se dana u fakultetske predavaonice odlučio vratiti i srbijanski predsjednik. Pedesetogodišnji Aleksandar Vučić želi postati košarkaški trener za djecu.

foto: Instagram

– Po drugi put u životu sam postao student, pohvalio se na svom Instagram profilu, pompozno nazvanom Budućnost Srbije, srbijanski predsjednik.

Aleksandar Vučić u 51. godini života upisao je Visoku sportsku školu strukovnih studija, kako kaže, u želji da postane košarkaški trener za klince.


– Ne biste vjerovali koliko sam sretan što poslije mnogo godina krećem u ostvarenje dječačkih snova, napisao je Vučić.

Izdvojeni članak

Studentici Kolindi prihvaćena tema doktorskog rada: Jedan profesor je bio protiv

Inače, srbijanski predsjednik 1994. je završio Pravni fakultet Sveučilišta u Beogradu. Zašto odmah nije krenuo u ostvarenje dječačkih snova, nije objasnio. Hoće li svoj novi indeks koristiti u kampanji tek ćemo vidjeti, no zanimljivo je kako je označivši svoj novi fakultet, tom privatnom učilištu dao određenu reklamu.

Podsjetimo, studij, ali na poslijediplomskoj razini, u vrijeme svog mandata upisala je i bivša hrvatska predsjednica.

Kolinda Grabar-Kitarović na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti studira Međunarodne odnose, a kao predsjednica Republike čak je obranila i temu svog doktorskog rada Odgovornost za zaštitu (R2P): Koncept, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (slučaj Libije).

Novi trend među čelnicima država? Nakon bivše hrvatske predsjednice, i srbijanski predsjednik upisao studij
Share via
Copy link
Powered by Social Snap