Pretraga

Oatmeal pokrenuo inicijativu za stvaranje muzeja Nikole Tesle

A- A+

upload.wikimedia.org

Oatmeal je poznat na internetu kao crtač stripova s jedinstvenim pogledom na svijet. Njegovi stripovi su dobro poznati svima koji se vole nasmijati, no manje je poznata njegova ljubav prema liku i djelu Nikole Tesle.

Naše gore list potaknuo je Oatmeal da pokrene globalnu kampanju za stvaranje muzeja Nikole Tesle u SAD-u. Dodatni poticaj za ovu akciju je činjenica da je odnedavno slobodna savršena lokacija za ovaj projekt. Prostor na kojem se nalazio zadnji Teslin laboratorij je ponuđen na javnu dražbu.

Crtač stripova, sa slabošću na poznatog Ličanina poziva cijeli internet i američke korporacije da ulože novce te spase laboratorij od drugog ulagača, koji želi napraviti tamo shopping centar. Potrebna suma za kupnju zemljišta je 850 tisuća dolara.

Ideja je da se nakon kupnje zemljišta nastavi ulagati, te da se u konačnici na tom povijesnom mjestu stvori mjesto gdje će mladi ljudi moći istraživati i raditi za boljitak znanosti.

Pozitivni odgovori već dolaze. Osnivač firme Tesla Motors, firme koja proizvodi električne automobile, obvezao se pomoći stvaranju muzeja i centra Nikole Tesle.

Pogledajte kako je Oatmeal to sročio, u svojem specifičnom stilu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap