Pretraga

[Obavezno štivo] Davor Gobac preporučio 5 knjiga za mlade

A- A+

U rubrici ‘Obavezno štivo’ donosimo literarne za mlade poznatih i uspješnih Hrvata. Ovoga nam je puta pet knjiga koje bi svatko trebao pročitati u svom poznatom stilu preporučio legendarni frontmen Psihomodo Popa Davor Gobac. 

Davor Facebook

Izdvojeni članak

Obavezno štivo: Dekan Učiteljskog fakulteta izdvojio je knjige koje trebaju pročitati svi mladi

Gobac je u srednju školu išao u Klaićevu u Zagrebu, a rođen je 1964. godine u Karlovcu. Dok je imao 24 godine Psihomodo pop izdao je prvi album ‘Godina zmaja’, a nedugo nakon toga nastupili su na Festival De Grote Prijs van Nederland. Premda nisu ušli u završnu večer, oduševili su nastupom i postali jedini bend koji je prikazan na MTV-u.

U međuvremenu Gobac je zajedno s Psihomodo popom postao kultni lik pa smo ga pitali da nam preporuči pet obveznih štiva za mlade pa smo tako slučajno i otkrili koju je knjigu prvu pročitao u životu.

Izdvojeni članak

[Obavezno štivo] Mark Zuckerberg preporučio knjige koje bi svi trebali pročitati

Život – Keith Richards

Zadnje kaj sam pročitao je knjiga koja se zove Život koja je autobiografija Keith Richardsa. I onako. Svidjelo mi se. Mogu reći da je zanimljivija od mnogih izmišljenih romana.

Majstor i Margarita- Mihail Bulgakov

Čitao sam i Majstora i Margaritu o Bulgakova. To mi je odlično zato kaj je nekako živopisno. Sviđaju mi se te vještice i te masi za mazanja. I odlično je napisano. Uostalom to je klasik.

Čudnovate zgode šegrta Hlapića – Ivana Brlić Mažuranić

To mi je bila prva knjiga koju sam pročitao. Pa znate o čemu se tu radi. On zbriše od kuće i to. Na kraju sve fino završi.

Biografija Rolling Stonesa u izdanju Džuboksa (naslov nepoznat)

Moram reći da mi je najdraža knjiga od svih tih biografija i autobiografija koje sam čitao, u najljepšem sjećanju iz tinejđerskog doba ostala biografija Rolling Stonesa. Možda nešto naivnije napisana knjiga, ali kad sam to čitao imao sam šesnaest i bilo mi je odlično.

Topli zrak – Davor Slamnig

Kao petu knjigu izdvojio bi knjigu Davora Slamniga Topli zrak. To je jedan baš dobar roman,za koji sam napravio i omot. A i knjiga je dobila nagrdu, prije ne znam koliko godina, od jednog dnevnog lista kao najbolja knjiga te godine.

Copy link
Powered by Social Snap