Pretraga

Objavljeni najpopularniji hashtagovi za 2015.

A- A+

Twitter je objavio godišnji dokument u kojem su prezentirali sve što je ove godine bilo popularno na ovoj društvenoj mreži. Objavili su i popis najkorištenijih hashtagova. S obzirom događaje koje su obilježile godinu, nadamo se da se do kraja 12 mjeseca neće dogoditi još nešto što bi ušlo na popis.

Flickr

Ako je suditi prema događajima o kojima se na Twitteru najviše raspravljalo, 2015 je bila prilično mračna. Među temama su najzastupljeniji terorizam, izbjeglice i ljudska prava a na popis se uvukla i jedna haljina.

#ParisAttacks – Stravični teroristički napadi u Parizu tema su koja je najviše uzburkala Twitter zajednicu. Osim ovog, jedan od najkorištenijih hashtagova je i #PrayForParis. Još je jedan crni događaj iz glavnog grada francuske u konkurenciji. nakon napada na satirični list Charlie Hebdo, Twitter je preplavljem hashtagom podrške #JeSuisCharlie.

#BlackLivesMatter- Ove su godine SAD potresli rasni nemiri kakvi već dugo nisu zabilježeni. Slučajevi iz Fergusona i Charlestona uzburkali su američku javnost i pokrenuli velike prosvjede u Baltimeoreu. #BlackLivesMatter objedinjuje cijelu ovu priču.

#MarriageEquality- Napokon jedna lijepa priča. Ove su godine istospolne brakove legalizirale Irska i SAD, a Twitter je preplavio #MarriageEquality.

#RefugeesWelcome – Ovaj hashtag se u Hrvatskoj ne treba posebno objašnjavati. Svi smo svjedoci jedne od najvećih humanitarnih kriza u posljednjih pola stoljeća. Rijeka ljudi krenula je iz Sirije u potrazi za boljim životom. Iako je #RefugeesWelcome vrlo brojan na Twitteru, ne misle svi tako.

#IStandWithAhmed- Četrnaestogodišnji Ahmed Mohammad iz Texasa došao je u školu s satom koji je sam izradio. Twitter nije zapalio on, nego policija koja ga je zbog sumnje da se radi o bombi vezala lisicama i privela. U samo šest sati #IStandWithAhmed je tvitan 370.000 puta, a tvitao ga je i predsjednik Obama.

#TheDress – Svatko tko nije živio ispod kamena prošle godine zna na koju se haljinu misli. U veljači je svijet obišla slika haljine koja je na različitom svijetlu različite boje. O ovoj uistinu neobičnoj haljini govorilo se u čak 4,4 milijuna tvitova.

Cijelo izvješće pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Najbolje reakcije s Facebooka, Instagrama i Twittera na izbore

Objavljeni najpopularniji hashtagovi za 2015.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap