Pretraga

Objavljeni prvi izvođači na 33. brucošijadi FER-a

A- A+

Kišno ljeto, kišna jesen… Izgleda da nas hladno vrijeme ove godine ne zaobilazi. Ali nije bed jer vas 7. studenog očekuje najbolje zagrijavanje u gradu!

Na 33. brucošijadi FER-a očekuje vas bend o čijoj biografiji možemo pričati do sutra, a neke od njihovih hitova mogli bismo svrstati pod opću kulturu. Iako su stariji koji dan od same Brucošijade, ove godine će se po prvi puta popeti na glavni stage u predvorju Fakulteta.

Sastav je u glazbu uspio pretočiti najbolje prijateljstvo i avanture koje idu uz njega, opjevati jednu od najljepših ljubavnih priča iz Sarajeva, a nije zaobišao ni legendarni Yugo 45. Već vam je svima jasno da je riječ o Zabranjenom pušenju, bendu koji su slušali i vaši roditelji, a nadamo se da ni budućim naraštajima neće biti nepoznanica.

Velike su šanse da na Brucošijadi sretnete Martu. U tom slučaju budite kavalir i počastite je kojim pićem. Marta sigurno neće imati ništa protiv ni da se ludo rasplešete s omiljenim domaćim „Ircima“. Hoćete li nakon Brucošijade zajedno oteturati do prvog ugla ovisi samo o vama. No bitno je da znate kako vas nakon 10 godina na FER-u ponovno očekuje riječki Belfast Food!

Za sebe kažu da su „putujući cirkus“ a upravo taj cirkus skladno čini 10 članova koji žari i pali još od 2008. godine. Iza sebe do sada imaju četiri albuma, a za vašu zabavu napravit će skoro sve (pa i skinuti se ako treba). Oni su Kiddara, DJ Chill, Rofellos, Bili, Zembo, Kali, Djubre, Johnnie, Tibor i DJ Nole, odnosno Dregermajster Crew.

Svoju glazbu opisuju kao savršen spoj bečke klasike i kršćanskog acid-trancea. Radi se o zagrebačkoj gospodi okupljenoj pod imenom Pankreas koja djeluje od 2007. godine i iza sebe ima dva izdanja. Inspiraciju za svoje živopisne tektove pronalaze u politici, religiji, ljudima, horror filmovima, serijskim ubojicama, alkoholu i naravno na televiziji.

Na ovogodišnjoj Brucošijadi očekuje vas i groove rock četvorac She Loves Pablo, okupljen 2005. godine, koji se otada zasluženo istaknuo kao miljenik zagrebačke publike. Početkom 2013. godine bend je izbacio vrlo uspješan album „Burn and Levitate“, a sada radi na materijalu za nadolazeći album. Najbolje od njih moći ćete čuti na FER-u kada će napraviti pauzu od kreativne pauze.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 45 kuna moguće je kupiti od utorka, 30. rujna, u KSET-u, Rockmarku i Dirty Old Shopu. Cijena ulaznica za brucoše FER-a bit će jeftinija od regularne, a više informacija o kupnji karte i prodajnom mjestu objavit ćemo uskoro.

Cijena karata u pretprodaji vrijedi do 20. listopada ili do isteka zaliha.

Vidimo se na Brucošijadi FER-a! 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap