Pretraga

Očekivanja kapetana Ekonomije i Građevine uoči polufinalnog ogleda

A- A+

Uoči polufinalnih dvoboja na Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu koji se odigravaju četvrtog svibnja u nedjelju, odlučili smo provjeriti očekivanja aktera od utakmica u ovom najmasovnijem sportskom natjecanju pri Sveučilištu u Zagrebu. Prvi dvoboj odigrat će branitelj naslova Građevina te u ovoj sezoni ‘podmlađena’ Ekonomija. Kapetan potonje ekipe Martin Risek, odmah u početku razgovora je prepustio ulogu favorita protivniku, dok je Ivan Ivić, odnosno kapetan Građevine uvjeren da ako oni sami budu raspoloženi, novo finale na pomolu.

Od 32 ekipe s 32 fakulteta na Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu, ostalo ih je tek četiri. Polufinale se igra u 19 i 20 sati u nedjelju, četvrtog svibnja, a što očekuju od utakmice provjerili smo s kapetanima prvog para, odnosno Građevinskog i Ekonomskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Viceprvak KIF ‘pokleknuo’ na šesterce protiv Ekonomije

Naše zajednišvo, protiv njihove pojedinačne snage

Odmah na početku razgovora kapetan Ekonomije Martin Risek, prepustio je ulogu favorita, protivničkoj momčadi.

– Ako su oni u kompletnom sastavu, bit će u prednosti. Imaju najboljeg golmana u Ligi Ivana Ivića, a tu su i tri driblera Perković, Ladan i Markelić, koji svojom individualnom kvalitetom mogu presuditi, pojašnjava Risek.

No, daleka je faza natjecanja polufinale, da svi takmaci ne bi imali svoje nade i očekivanja u prolaz.

– Definitivno naše zajedništvo, podrška na terenu i međusobno poštivanje igrača, ono je što može donijeti prevagu na našu stranu, rekao je kapetan Ekonomije.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Bez iznenađenja u osmini finala, a VERN ‘najnemilosrdniji’

Kvalitetna obrana, a u napadu što Bog da

Kapetan Građevine Ivan Ivić prihvatio je ulogu favorita, koju su im protivnici prepustili, što nije ni čudno, obzirom da se od branitelja naslova uvijek očekuje puno.

– Taktika i pristup igri, neće se puno mijenjati kod nas. Zajednički angažman u obrani te pomaganje u napadu bit će recept pa onda što Bog da. Preuzimamo ulogu favorita, kvalitetni smo, možemo sastaviti podjednake dvije četvorke, ali ovisit će dosta toga i o raspoloženju. U četvrtfinalu smo pobijedili 1:0, a isto tako je moglo završiti jednim golom prednosti za protivnika, govori Ivić.

Iako je Risek naglasio da je prednost Građevine individualna kvaliteta, kapetan suprotne momčadi, ipak se očitovao o vrijednosti kolektiva.

– Momčadski duh, kohezija i zajedništvo u igri na kraju isprofiliraju nekog raspoloženog pojedinca, koji odluči utakmicu. Bitno je da je zalaganje na nivou i to je onda jedini pravi put kako se može doći do finala, rekao nam je golman i kapetan Građevine.

Dok su Ekonomisti očito dobro upoznati s kvalitetama protivnika, branitelji naslova se i ne bave previše skautingom svojih suparnika.

– Iskreno nikada se previše ne bavimo protivničkom ekipom pa nismo ni ovoga puta. Ekonomija ima mladu momčad, koja se ove godine formirala za neki duži period, ali mi smo dokazali da kada smo pravi možemo svima zabiti gol i isto tako sviju pobijediti, zaključuje Ivić.

Utakmica je ponavljamo u nedjelju četvrtog svibnja u 19 sati u dvorani Martinovka, nakon čega u 20 sati slijedi ogled FER-a i VERN-a.

Očekivanja kapetana Ekonomije i Građevine uoči polufinalnog ogleda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap