Pretraga

Od reklame za Reebook do samostalne izložbe: Mihaela Erceg izlaže svoje radove

A- A+

Više smo puta pisali o talentiranoj mladoj umjetnici iz Splita. Od zadnjeg članka kada je njezin rad krasio billboard plakate za sportsku marku odjeće i obuće Reebook prošlo je svega nekoliko mjeseci, a želja za samostalnom izložbom Mihaeli Erceg se i ispunila. Dobitnica priznanja Splitski pupoljak za 2016. godinu otvara svoju prvu samostalnu izložbu 20. rujna u Splitu.

Facebook

Crteži, ilustracije i stripovi splitske osamnaestogodišnjakinje bit će izloženi u prostoru Infozone, mjestu gdje je za ovu nadarenu umjetnicu sve i počelo. Otprije znamo da Mihaela crta gdje stigne pa ju se nerijetko može vidjeti kako svoje ideje pretače u umjetničke radove u kafiću, na autobusnoj stanici ili pak u hodniku pod školskim odmorom. Napokon, djevojka koja iza sebe ima stotine umjetničkih radova izlaže sama. 

Izdvojeni članak

Umjetnica iz školske klupe najavljuje povrat stripa na hrvatsku scenu

Stanja i životne situacije

U prostoru Info Zone od 20. rujna do 4. listopada svi zainteresirani moći će pogledati radove kroz kojima je Mihaela željela dočarati svoja stanja i situacije u životu. 

– Ovo je moja prva samostalna izložba, a radi se o seriji autoportreta i stripova, koji se djelomično nose s temama poput anksioznosti, usamljenosti, mog pogleda na svijet, a djelomično i duhovitim situacijama iz mog života, ističe u razgovoru Mihaela ne skrivajući svoju uzbuđenost oko za nju velikog datuma koji se približava.

Izdvojeni članak

Mladi filmaši iz Karlovca i Varaždina doživjeli veliki uspjeh svoga kratkog animiranog uratka

Tamo gdje je sve i počelo

Koliko joj znači ova izložba svjedoči i činjenica da je većina radova napravljena za ovu izložbu jer je kako kaže, htjela da budu prvi puta izloženi baš za ovu prigodu. 

– Drago mi je da se održava u prostoru u kojem sam rasla i razvijala se kao umjetnik. Info zona za mene ima posebnu vrijednost – gotovo kao drugi dom, i stoga ne mogu zamisliti da se ova izložba odvija bilo gdje drugdje, kaže simpatična umjetnica. 

Izložbu je moguće pogledati od utorka, 20.rujna od 19 sati, a ako još niste Mihaelin opus radova moguće je pogledati i na njenoj službenoj Facebook stranici ARTIstotel. Budući da Mihaela u listopadu postaje studentica Animiranog filma i novih medija na Likovnoj akademiju u Zagrebu, ne sumnjamo da ćemo za ovu kreativku još čuti mnogo puta.

Mihaela Erceg, privatne fotografije

Od reklame za Reebook do samostalne izložbe: Mihaela Erceg izlaže svoje radove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap