Pretraga

Odlične frizure za situacije u kojima ne stignete oprati kosu

A- A+

Ponekad vam se ne da oprati kosu, ili jednostavno ne stignete, pa se nađete u neprilici jer ne znate kako ukrotiti svoje vlasi. Umjesto da dobivate živčani slom jer morate na tulum, sastanak ili nešto treće, a niste stigli oprati kosu, provjerite koje će vas frizure u takvim situacijama spasiti.

danubius.bestoforum.net

Ponekad nam se zna dogoditi da se u zadnji tren trebamo spremiti za nekakav dogovor, izlazak ili sastanak te zbog nedostataka vremena ne stignemo oprati kosu. Također nekada nemamo volje istu oprati jer još nije u kritičnom stanju, ali se tada javlja problem – što napraviti s kosom i kako oblikovati frizuru kojom ćemo prikriti činjenicu da nam vlasi nisu svježe oprane. No, ne trebate paničariti jer za takve situacije postoji nekoliko idealnih frizura kojima se trebate prikloniti.

Izdvojeni članak

Frizure koje vas pomlađuju ili nadodaju desetka godina

Konjski rep

Zalizana kosa, ili popularno zvani konjski rep, idealna je frizura za dugokose djevojke koje zbog spleta okolnosti nisu stigle oprati svoju kosu, ali svejedno žele izgledati besprijekorno. No ako ne želite imati rep, u tom slučaju zaližite gornji dio, a ostatak kose savijte u pundžu.

Što kad su problematične šiške

Pripadnice nježnijeg spola koje nose šiške, najčešće imaju problema upravo s tim dijelom kose. Budući da ih najčešće dodirujemo, najbrže se i zamaste. Stoga postoji nekoliko opcija da prikrijete i to problematično područje. Jedan od njih je da napravite pletenicu, takozvanu jednostranu riblju kost, pomoću koje ćete skloniti šiške s očiju, ali i osvježiti svoj izgled. Također možete iste zarolati, pogotovo ako niste baš stručni u pletenju, ili pak natapirati i zavratiti unatrag.

Pundže pomažu u prikrivanju masne kose

Ako imate dosta dugu kosu, uvijek se možete prikloniti pundžama Bilo da se radi o ‘strogim’ zalizanim, ili popularnijim šlampavim pundžama, na taj način ćete svakako izgledati uredno te sređeno za svaku prigodu.

Pletenice i riblje kosti

U slučaju da se ne radi o nedostatku vremena, nego pukoj lijenosti zbog koje ne operete kosu, onda se svakako trebate odlučiti za razne tipove pletenica ili ribljih kostiju. Možete također napraviti i kombinaciju konjskog repa i pletenice, kao i izvrnutog repa.

Mašnice na glavi

Ako ste ljubitelji pundži, no ipak želite malu promjenu, možete napraviti mašnu. Trebat će vam svega minuta do dvije više vremena, ali ostvarit ćete isti cilj – skriti od javnosti da niste oprali kosu. No u tome nije ništa loše. Štoviše, mnoge zvijezde priznaju da uoči izlaska na crveni tepih peru kosu dan prije jer je tada lakše oblikovati frizure.

Mašnicu ćete dobiti tako da na vrhu kose svežete rep pri čemu ćete jedan pramen ostaviti izvan gumice. Od slobodnog dijela napravite opušteni pundžu, a ispuštenim pramenom prijeđite po sredini pundže. I dobit ćete jednostavnu i nadasve lijepu mašnu od kose.

Efekt mokre kose

Za kraj vam preporučujemo pjenu ili vosak pomoću kojih ćete zgužvati kosu te postići efekt mokre frizure koja je u posljednje vrijeme sve popularnija. Ako baš nikako ne uspijevate dobiti valovitu frizuru, a imate duži bob, uvijek cijelu kosu možete zalizati unatrag te izgledati opako uz jarki ruž.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap