Odrepao ispriku budućim generacijama koju je pogledalo 50 milijuna ljudi

Američki reper i aktivist Prince Ea oduševio je svijet svojim posljednjim video spotom u kojemu je odrepao važnu ekološku poruku, osvrnuvši se na problem nestajanja šuma i globalnog zagađenja koje smo potaknuli.

Facebook/video screenshot

Video koji je pogledalo oko 50 milijuna ljudi nastao je nakon njegova puta u Afriku gdje se upoznao s velikim problemom deforestacije, a njime je podržao rad organizacije Stand For Trees.

Povodom Dana planete zemlje organizirali akciju uljepšavanja životnog prostora

‘Buduće generacije, oprostite nam’

Malo je koji aktivistički video o zaštiti prirode naišao na veliku pompu, a reperu Richardu Williamsu, umjetničkog imena Prince Ea, taj je pothvat donio velik broj pratitelja.

Umjetnik se osvrnuo na prilično zanemaren problem povećane deforestacije šuma i kroz stihove objasnio koliko su nam stabla dragocijena i potrebna za funkcionalan život na zemlji. Dotaknuo se i globalnog zatopljenja i prisjetio se američkih domorodaca koji su beskrajno cijenili prirodu i gotovo je štovali kao božanstvo.

Ispričao se svim budućim generacijama koje smo zakinuli za velik dio prirodnih bogatstava zbog novca i naglasio kako ćemo izdajom prirode izdati i sami sebe, a spašavanjem prirode osigurati si bolji život.

Kroz hip hop promovira važnost edukacije i kreativnosti

Dvadesetsedmogodišnji Richard po struci je antropolog, a svoju glazbu često koristi za aktivističke pokrete. Osnivač je pokreta Make SMART Cool koji promovira inteligenciju i edukaciju kroz hip hop.

Nastoji potaknuti mlade ljude na kreativnost i osvještavanje vlastitih ideala i društva u kojemu žive snimajući inspirativne video uratke i pjesme.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dear Future Generations, Sorry.

Posted by Prince Ea on Monday, April 20, 2015

Odgovori