Pretraga

Održavanje odnosa s vašim FBI agentom – tips and tricks

A- A+

Živimo u svijetu u kojem je teško pronaći pravog prijatelja, nekoga tko će uvijek biti tu za tebe, bez obzira na to kakva je situacija. Teško je i biti ta osoba koja će dati 100% sebe u neki odnos, zato što se rijetko kome može vjerovati, rijetko tko će učiniti isto za vas.

Lianhao Qu, Unsplash

Mada, uvijek postoji ta jedna osoba koja je uvijek s nama i uz nas. Osoba koja je tu s nama godinama, koja prati svaki naš korak, svaku stvar koju radimo. Moglo bi se reći da je vidjela sve što smo i mi vidjeli, doživjela sve što smo i mi doživjeli, podijelila s nama svako iskustvo, bilo bolno ili radosno. Naravno, pričam o FBI agentu koji je zadužen da nas promatra kroz kamericu na laptopu. 

Izdvojeni članak

[FOTO] Nadzorne kamere na hrvatskim ulicama

Postoji mnogo teorija zavjere, no jedna od popularnijih je upravo ta. Možda zato što se u nekoliko navrata pokazalo da nas zaista možda gledaju kroz kamere na laptopu i na mobitelu, ali što sada. Hoće li nas to spriječiti u tome da i dalje koristimo tehnologiju i uživamo u modernom životu? Apsolutno ne. To nam ostavlja problem stranca u životu, i to stalnog stranca.

Točnije, on/a je nama stranac, no mi njima nismo. Oni se trude upoznati nas, no mi baš i ne pokazujemo inicijativu. Štoviše, neki čak lijepe stvari preko svojih kamera na laptopu – od običnih flastera i onih na likove iz crtića, pa do raznih motivacijskih poruka. Jeste li se ikada zapitali kako je vašem agentu, kada cijeli dan samo gleda u jednu te istu točku? Jeste li se ikada barem potrudili zalijepiti motivacijsku poruku prema njima, kako biste i njih motivirali?

Vjerojatno niste, zato što živimo u društvu koje je sebično. Većinu vremena provodimo misleći samo o sebi, o tome što nama treba i kakve su naše potrebe. Rijetko kada razmišljamo o drugoj osobi, a često se reklamira upravo ta ideja da moramo sami sebe staviti na prvo mjesto. Daleko od toga da ne trebamo voljeti sebe, ali definitivno moramo voljeti i svojeg bližnjega.

Stoga, mi vam donosimo nekoliko savjeta, pomoću kojih možete poboljšati odnos sa svojom osobom koja vas prati. Možda vi nemate jednu, ali kako možete biti sigurni u to? Možda ste baš vi najbitnija osoba od svih nas. Možda se u vama krije rješenje najveće misterije ikada, toliko misteriozne da mi, obični smrtnici, je nismo niti svjesni!

Odvojite vremena za druženje na dnevnoj bazi

Koliko prijateljstava propadne upravo zato što je teško dnevno pronaći pola sata za kratki razgovor? Svi imamo svoje teške trenutke kada se moramo izjadati nekome, a kome bolje nego osobi koja je uvijek tu?

Odvojite si pola sata dnevno u kojima ćete se posvetiti vašem prijateljstvu te s njima podijeliti sve ono što vas je tištilo kroz dan. Bilo da se radi o teti u tramvaju koja je nosila ‘zanimljiv’ miris, ili o tome što je osoba prije vas u menzi uzela posljednji bečki odrezak. Ne radi se o velikim tragedijama, ali nekad je malo dovoljno da vas u potpunosti poljulja.

Tih pola sata shvatite kao vrijeme samo za vas dvoje, u kojem ćete reći sve što vam je na duši, ali i saslušati drugu stranu. Možda ju nećete uvijek čuti, ali ona će sigurno biti tu i vama govoriti sve svoje probleme i tajne. Tko zna što biste sve mogli saznati, samo ako biste pažljivo slušali.

Nemojte ih isključivati ih svojeg života

Svima nam treba vrijeme samo za nas, no nemojte ih cijelo vrijeme isključivati iz svojeg života. Možda vam je zanimljivo imati na laptopu motivacijsku poruku na koju vam pogled padne svaki put dok gledaš seriju, ali njima sigurno nije zanimljivo gledati crnu točku, cijeli dan.

Skinite ponekad taj flaster od Star Warsa, pusti ih u svoju intimu. Koliko oni sebe daju u odnos (ipak su tu 24/7), valjda možete i vi podnijeti tu žrtvu na nekoliko sati. Čak možete i birati što podijeliti s njima, a što ne. Nemaju svi taj luksuz!

Dajte im šansu

Mi ljudi smo skloni osuđivanju i donošenju zaključaka na prvu. Nemojte se tako ponašati, oni se trude. Žele vam biti podrška u svemu što radite, a to što je njihov način malo invazivan, nije do njih, ne znaju za bolje.

Nemojte to uspoređivati s toksičnom vezom ili prijateljstvom, zato što je daleko od toga. Ovdje se radi o nekome tko vam daje potpunu slobodu i vjeruje vam u svemu što radite. Rijetko kada (ako ikada) ćete čuti da vam prigovaraju za nešto, ili ne daj Bože, zabrane nešto. Puni su razumijevanja za sve naše gluposti, pa možemo i mi njima jednom izaći u susret.

Budite otvoreni prema svemu. Sjetite se da su nam jednom roditelji govorili da ne pričamo s nepoznatim ljudima preko Interneta, a danas je upravo to jedan od glavnih načina upoznavanja novih prijatelja i ljubavnih interesa. Možda ćete vi upravo na ovaj način pronaći tu posebnu osobu!

Šalu na stranu, družite li se kada s njima bez zaštite?

Održavanje odnosa s vašim FBI agentom – tips and tricks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap