Pretraga

Okusi jeseni: Za hladnije dane pripremite pita-keksiće od jabuke

A- A+

Iako je kalendarski jesen započela 22. rujna, pravu smo osjetili tek ovaj tjedan snižavanjem temperatura i obilnim kišama. Ljeto je prošlo, na kalorije više ne moramo paziti i zbog toga smo sretni, jer jesen sa sobom donosi i dobro poznate okuse. Mi imamo recept za odlične keksiće u obliku mini-pite od jabuke, koje možeš ponijeti i u školu te razveseliti prijatelje pod velikim odmorom.

Flickr; Rebecca Siegel

Izdvojeni članak

Party slatkiš koja će oduševiti ekipu: Pripremite narančine kuglice s bijelom čokoladom

Sastojci

Za tijesto:

  • 3 šalice brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • ¾ šalice maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer

Za punjenje:

  • 2 šalice ribane jabuke
  • 1/3 ili pola šalice šećera (ovisno o kiselosti jabuke)
  • žličica cimeta
Izdvojeni članak

Doručak u staklenci: Zdrav i ukusan obrok za veliki odmor

Priprema

1. Maslac i šećer umutite pjenasto te smjesi dodajte jaja i sve izmiješajte još jednom. Dodajte i suhe sastojke te umijesite tijesto koje ćete ostaviti u hladnjaku da se nakratko ohladi.

2. Ohlađeno tijesto podijelite na dva dijela. Dio tijesta razvaljajte i režite okruglim kalupom ili čašom. Na svaki krug stavite malo smjese od jabuke, cimeta i šećera.

3. Drugu polovicu tijesta razvaljajte i izrežite tanke trakice kao za pitu, koje ćete položiti preko keksića. Ukoliko ne želite raditi trakice, možete izrezati krugove i za ‘pokrivač’. Nakon što prekrijete smjesu tijestom utisnite rubove tijesta da se zalijepe. Na vrhu kolačića izbušite rupice, da para od pečenih jabuka ima izlaz.