Pretraga

Olimpijka poginula u utrci za boljim životom

A- A+

radioxyzonline.com

Mlada somalijska atletičarka Sumia Yusuf Omar poginula je pokušavajući emigrirati u Europu. Iako se na Olimpijskim igrama u Pekingu pokazala kao sportska nada, život u Somaliji nije bio ono što je htjela, pa je u potrazi za boljim životom krenula brodom u Europu. Putovanje iz Libije u Italiju za nju bilo kobno.

Njezinu preranu smrt potvrdio je atletičar Abdi Bile. Iako okolnosti nisu poznate, talijanski mediji objavili su da 21-jednogodišnja sportašica nije preživjela putovanje brodom, prenosi net.hr. Sportašica visoke spreme i odličnog sportskog duha u toj borbi nije uspjela.

Svoj najveći sportski usjeh Sumia je ostvarila 2008. godine u Pekingu. Iako je utrku na 200 metara završila posljednja, sa gotovo 10 sekundi zaostatka za pobjednicom, istrčala je osobni rekord i pobrala simpatije publike.

Na početku Olimpijskih igara nosila je i zastavu svoje zemlje. Skromnoj Somalijki i to je bilo dovoljno za osjećaj ispunjenosti i sreće. No do boljeg života i veće šanes za uspijeh, nikad nije stigla.

Olimpijka poginula u utrci za boljim životom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap