Pretraga

Omiljene igre o kojima ste postajali ovisni

A- A+

Zahvaljujući ogromnom napretku u svijetu tehnologije, danas je na tržištu nebrojeno mnogo videoigara koje zabavljaju djecu i odrasle diljem svijeta. Međutim, svega desetljeće unatrag ponuda istih nije bila ni približna današnjoj. Prije PlayStationa, laptopa, računala i svih pametnih telefona koji su danas dostupni na svakom koraku, djeca su se zabavljala jedino zahvaljujući Nintendovim konzolama i igrama kao što su Battle City Tank ili Space Invaders.

Videoigre su već godinama među omiljenim tipovima razonode, kako za djecu tako i za odrasle. No prije svega desetak godina izbor igara bio je znatno oskudniji zbog čega su neke od njih stekle svjetsku popularnost. U nastavku vam donosimo nekoliko igara koje su obilježile doba prije pojave računala, PlayStationa ili pametnih telefona, ali ih se mnogi i danas rado sjete te zaigraju.

Izdvojeni članak

Videoigre koje su šokirale javnost

Super Mario

Japanski dizajner igrica Shigeru Miyamoto vjerojatno nije mogao ni zamislit da će njegov Super Mario postići ovakav uspjeh i slavu. Iako je danas broj igrača ove bezvremene igrice u opadanju, još uvijek se svi rado sjećaju Nintenda koji su morali kupiti samo da bi uporavljali brkatim debeljkom u crvenom kombinezonu. Super Mario je nastao 1981. godine, a od tada je doživio brojne inačice, stripove, filmove te animirane serijale.

Pucanje patki

Koliko vas je provelo sate i sate pred ekranom s plastičnim pištoljem u ruci pokušavajući pogoditi sve patke kako vam se lovački pas ne bi nasmijao u facu? U današnje vrijeme istu igru možete naći na internetu i igrati s mišem na računalima ili laptopima, dok je prije nekoliko godina jedina opcija bila priključiti Nintendo na televizor, spojiti pištolj i što bolje ciljati.

Battle City Tank

Nekadašnji vlasnici Nintendo konzole sigurno se sjećaju jedne od popularnijih igrica Battel City Tank u kojoj su jedan ili dva igrača morala uništiti neprijateljske tenkove, pri tome čuvajući svoju bazu. Igra je gotova kada igrač uništi 20 neprijatelja, imala je 35 nivoa na kojima ste sami mogli kreirati table, a kasnije je napravljena i verzija za Game Boy.

Pacman

Iste godine kada je stvoren legendarni Super Mario, u Japanu je tvrtka Namco razvila arkadnu igru Pacman. Od tad su prošle 33 godine, a Pacman je još uvijek popularan među igračima dječjeg uzrasta. Cilj igre je pojesti sve točkice koje su raspoređene po labiritnu, pri tome ne dotaknuti neprijatelje.

Space Invaders

Prema današnjim kriterijima radi se o vrlo jednostavnoj igrici, no 1978. godine kada je ugledala svjetlo dana zarazila je ogroman broj ljudi. Originalnu inačicu arkadne videoigre dizajnirao je još jednom Japanac, Toshihiro Nishikad.

Omiljene igre o kojima ste postajali ovisni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap