Pretraga

Online kupovina: Platila Appleov uređaj, a dobila jabuke

A- A+

Online kupovina sve je popularnija, no osim povoljnijih cijena i svega nekoliko klikova do kupnje određenih stvari, ista donosi brojne rizike. Nije rijedak slučaj da netko kupi određeni uređaj ili predmet, uredno ga plati, no na kućnu adresu dobije sasvim drugu stvar. Međutim, postoje i drugi tipovi kupoprodaje u kojima su prisutne učestale prijevare. Žrtva pokvarenog prodavača postala je i 21-godišnja Australka koja je za 1 500 dolara, umjesto Appleovog uređaja, dobila jabuke.

Kupovanje proizvoda, uređaja, odjeće ili bilo koje druge stvari putem interneta ima svojih prednosti, ali i nedostataka. Činjenica jest da ćete online kupovinom proći povoljnije, a isto tako ne trebate napuštati svoj naslonjač, no rizik je ogroman. Često se dogodi da ljudi ne dobiju ono što su kupili, iako su novac uredno uplatili na račun.

Izdvojeni članak

Studenti dižu kredite s velikim kamatama kako bi kupili Appleove uređaje

Umjesto Appleova uređaja dobila jabuke

Među prevarenim kupcima našla se i jedna 21-godišnja Australka koja je platila 1 500 dolara Appleov uređaj, a na kraju za taj novac dobila jabuke, prenosi Herald Sun.

Naime, djevojka se javila na internetski oglas u želji da kupiti novi smartphone, a žena koja ju je kontaktirala ponudila joj je dva modela za 1 500 dolara. Našle su se u jednom restoranu u kojem je Australka dala novac za dvije potpuno nove kutije u kojima je očekivala naći Appleove telefone, no prilikom plaćanja nije provjeravala što se nalazi u kutijama. Kada je došla kući šokirala se jer je umjesto smartphonea ugledala obične jabuke.

Pametniji telefoni od vlasnika

Na mnogima internetskim stranicama korisnici su komentarima ismijali ovu Australku. Primjerice neki su napisali kako su danas ‘telefoni pametniji i inteligentniji od svojih vlasnika’, no broj prijevara prilikom online kupovine sve je veći.

Copy link
Powered by Social Snap