Pretraga

Opasne ljubavne lekcije kojima vas uče filmovi

A- A+

Zbog romantičnih komedija, ljubavnih drama i općenito ljubavnih zapleta u slavnim filmovima mnogi su razvili nerealni pogled na romantiku i ljubavni odnos. Evo kojim su vas sve lažima hranili.

Filmovi su prepuni ljubavnih mitova zbog kojih su mnogi razvili neobjektivan pogled na odnose s drugima i ono kako bi trebala izgledali idealna veza ili savršen partner. Donosimo nekoliko opasnih lekcija kojima su vas naučili filmovi.

Izdvojeni članak

Što o ljubavi možemo ‘naučiti’ iz popularnih serija

Strast je najbitnija

Filmovi su vas učili kako je intenzivna strast koju prema nekome osjećati znak da vam je ta osoba suđena, no u realnosti taj je mit vrlo opasan jer netko tko vam je seksualno privlačan može biti i netko tko vam po mnogim stavkama jednostavno ne odgovara, zbog čega ćete završiti nesretni. Mnogi smatraju da osobu mogu mijenjati i modelirati prema svojim željama, što ujedno predstavlja i izazov za ego, tvrde psiholozi. Kemija i strast važni su u ljubavnom odnosu, no isto tako je bitan i sličan pogled na život.

Uvijek treba tražiti bolje

U još jedan opasan mit spada i mišljenje kako život nudi neograničen broj izbora te kako parntera s kojim vam je relativno dobro uvijek treba zamijeniti s nekim ‘boljim’ tko se nađe na putu. Ukoliko biste se vodili takvom logikom, život bi vam ispunilo neprestano traženje uzbuđenja i novih početaka, koji često mogu izgledati sjajno, no skrivaju brojna razočarenja.

Mišljenje obitelji i prijatelja je nevažno

Idealan ljubavni par protiv cijelog svijeta čest je zaplet ljubavnih drama i romantičnih komedija. Fatalne priče u stvarnom životu obično imaju razlog zbog čega su takve, a ako vam obitelj i prijatelji svi redom s brigom govore o odnosu koji s nekim njegujete, vjerojatno u nečemu imaju pravo. Obitelj vam ne treba birati partnera, no imajte na umu da za vas uvijek žele samo najbolje.

Izdvojeni članak

Lekcije o ljubavi kojima nas je naučila ‘How I Met Your Mother’

Nikad ne treba odustati

Mnogi filmovi govore o kompliciranim vezama i odnosima prožetim teškim svađama i mučenjem. Ujedno kažu ‘nikad nemojte odustati’, no to je krivi savjet. U stvarnom se životu obično radi o konfliktnim odnosima i ljudima koji jednostavno ne funkcioniraju zajedno, zbog čega trebaju potražiti sreću sami ili s nekim drugim.

Za ljubav je potrebna žrtva

Zbog partnera se ne trebate odricati snova, prijatelja ili navika, a to je upravo ono što vam govore mnogi filmovi. Takav odnos naposlijetku donosi samo tjeskobu, nemir i depresiju te nadu da će biti bolje, što se rijetko događa, piše 24sata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap